Photobucket

vineri, decembrie 28, 2007

Sarbatori fericite

Am vazut astazi pe drum o catzea. Frumoasa foc, cu un cap mare si perfect conturat si un corp suplu, tot ce ii dadea o alura de caine de apartament, cu stapan, ingrijita.
Cat de falsa era perceptia mea, s-a vazut cand s-a apropiat umila si ne-a insotit pe mine si cateii mei tot drumul pana acasa.
Era slaba moarta, coastele iesindu-i in evidenta exagerat .... parul scurt, ridicat si rarit pe alocuri, arata o deshidratare avansata .... iar umilinta sau mai bine zis felul in care s-a lipit de noi, m-a intors pe dos complet.
Mi-am scos manusa calduroasa si-am mangaiat-o incet pe cap " fata draga, ce sa fac? ca mi se rupe sufletul cand te vad asa! "
S-a multumit saraca sa ma insoteasca pana la scara, unde usa i s-a inchis in nas.
A ramas cu privirea pierduta in geam si nasul bagat printre gratii, incercand sa desluseasca ceva din intunericul holului.
Si-atunci m-am urat, m-am urat c-a trebuit sa ma comport asa, ca nu am posibilitatile sa ajut amaratii care nu cer decat o farama de dragoste, un culcus cald pe jos si un blid cu mancare.
Si mi-am inchipuit ghiftuiala de Craciun si cea de revelion, spitalele pline de oameni care-au bagat in ei fara masura ..... si-am urat si mai tare omenirea
Ne facem noi rau intre noi, ne omoram, ne infometam semenii, furam si n-avem respect pentru nimic - viata, animale, natura - ce naiba sa mai zic?! ce dracu' pot sa fac decat sa-mi urlu mintea pana ma dor ochii si tamplele!
Ma simt ca-n poza, goala, de orice, de oricine


sweden-137

7 comentarii:

Anonim spunea...

of ... si tocmai reusisem sa intru intr-o stare de frumoasa relaxare, fugita de mizeriile din jur ... si iaca mi-ai adus lacrimi in ochi cu postu asta ... si ai atat de mare dreptate ... si e atat de trist si de ... da ... iti vine sa urli ... si e bine sa urlam ... ca poate, poate aud si pricep macar 2, 3 tolomaci de prin jur ...

... plec acum pe sate la pozat ... daca voi intalni un catel, il voi mangaia si din partea ta ...

Anonim spunea...

aaa ... ca deci, cum ar veni, uitai: minunata imagine!

ogarafgan spunea...

multumesc Luciane!
ai comentat cu suflet in ambele :)
place mult si mie poza, ma prinde cel mai bine

Unknown spunea...

Cunosc sentimentul, l-am trait de zeci de ori. E cumplit atunci cand nu poti face nimic pentru ua animal nevinovat...

ogarafgan spunea...

bine-ati venit domnu' Ozolin p-acilea! :)
v-astept si altadat'

Anonim spunea...

Nu putem sa ne plangem pentru toate relele care exista in lume.

ogarafgan spunea...

ba putem Costine, putem sa ne si smulgem parul din cap ... de rezolvat insa, nu rezolvam nimic, decat mai ne descarcam un pic neputinta in cuvinte ... care dor!