Photobucket

vineri, iulie 17, 2009

Baga - je


Vangelis Apocalypse des animaux.
Asculta mai multe audio Muzica

Fusai plecata. Nu se intamplara prea multe, dar cele cateva sunt veri interesant de povestit, desi pana azi nu m-am prea omorat cu impartasit impresii, imi pareau prea comune.
Interesant este si ca in cele trei saptamani cat am fost in Marea Britanie, a 5-a oara, m-am obisniut cu stilul normal de viata de acolo pentru prima oara, care evident lipseste cu desavarsire la noi. Cu oameni care-i pretuiesc pe altii, cu respectul, cu atentia si zambetele permanente daruite fara sa oboseasca, fara sa aibe nimic in comun cu tine, ca o sticla de bautura sau cine stie ce interes ascuns atat de bine ca prostul de tine nici nu se prinde!

Voi povesti in amanunt destul de multe, despre multe, ca daca le tii in tine te constipi, te umfli si nu-i bine sa ai gaze tocmai cand ti-e lumea mai draga.
Ca si alte persoane care au fost plecate, te izbeste diferenta de cum aterizezi pe aeroport, de fapt de cum te urci in avionul cu destinatia acasa. Apoi taximetristi care nu sunt taximetristi calare peste tine, caldura inabusitoare, praf cat cuprinde si binenteles ospitalitatea romaneasca direct proportionala cu banul din buzunarul tau. Injuraturi ca nu vrei sa te urci la ei in masina, coate in autobuz, claxoane intermitente ca deh, aici este o lupta permanenta pentru locul unu' la sofat pe strazile Romaniei.
Si vesnicii conationali, colorand verbal si vizual stralucirea contrastanta de pe aeroportul Stansted sau jegul pamantiu autohton.
Ma uitam siderata cum poate fi atat de mare diferenta intre comportamentul oamenilor! Oare care sunt rotitele invizibile ce-l fac pe un alt om sa fie magar? sa n-aiba bun simt? sa nu-ti intoarca un suras sau o fapta buna? sa fii considerat prost daca n-ai tupeu si ai o bucatica de suflet ca moneda de schimb!
Oare de ce lucruri nevinovate sau chiar inexistente dar produse de mintea lui surescitata, il fac sa devina violent sau indiferent!?!
Se intreba odata cineva ce cred oamenii buni, cei cativa ramasi rataciti pe pamant, ca rezolva cu bunatatea? Se schimba mentalitatea si ca urmare traiul, calitatea omului si a vietii. La fel si lungimea ei, despre care voi vorbi intr-un post urmator. Ai fi mult mai linistit, nu ca ar fi paradisul pe pamant!
Fiecare loc isi are ciurucurile aferente, nu se poate altfel ( oare de ce? ), dar la noi sunt precum chenezii pe cm patrat!
Si pentru prima oara mi-a parut rau ca m-am intors, pentru prima oara ma uitam profund dezamagita la Romania mea si ma intrebam " Ce caut eu aici? "
" - Dar ce-as cauta acolo? "
Si-am simtit ca-mi pierd si fragilul echilibru, umbra care-mi mai ramasese, asaaa prinsa intre doua lumi din care categoric nu fac parte!
Noroc c-un taximetrist care se grabea, deh si era cat pe ce sa ma loveasca-n timp ce-mi trageam cu greutate geanta dupa mine! M-a readus cu picioarele pe pamant ..... ul natal!


mb2-491

Va urma

2 comentarii:

david sorina spunea...

eh, da..asta-i normalul, firescul omului ce traieste o perioada si in lumea normala...
la prima "vedere" respinge, agresiv..."sunt toti prosti, zambesc ca tampitii unii la aLtii...ce stiu ei despre viata?!...blabla"
a doaua oara, privesti mai calm, dar nu intelegi inca "normalul" ptr c-ai trait in A-normalitatea ta si-a stramosilor tai prea mult....aia cu lume multa in casa, la masa, la cafeaua cu toti vecinii de pe scara/strada...
a treia oara...deja incepi sa fi "de-a lor"...si sa-ti placa...si sa-ti pui intrebari...
apoi, intorcandu-te acasa...simti lipsa "normalului" ptr ca ti-a fost bine cu el...nu ai mai fost stresata de stresul celorlalti...nu te-a mai enervat picatura care curge din streasina vecinului..si nici mirosul de transpiratie din tramvai/birou/strada/magazin...si chiar ti-ai mai dorit sa te intorci..
si vine o vreme...cand nu-ti mai doresti sa te intorci...in A-normalul stramosesc ptr c-ai realizat ca se poate si altfel...
si atunci iti trebuie "curaj"...sa te rupi si te adaptezi/integrezi...si daca le reusesti si pe astea...esti cu adevarat FERICIT...
CULMEA E CA NU POT INTELEGE TOATE ASTEA, DECAT CEI CARE AU TRECUT PRIN ACELEASI STARI ..LA PROPRIU ...ptr ca au acelasi limbaj...ca surdo-mutii...
Welcome Home!!! My Dear....
ps
muzica superba..superba..ca toata postarea ta, de altfel...

ogarafgan spunea...

Multzam, multzam Proxemico! da' e sickcome home .... :D