Photobucket

luni, iulie 20, 2009

Marea Britanie, batranii ei si batranica de mine!



Ciudate mai sunt cararile vietii si locurile prin care te poarta.
Anglia este ca o a doua patrie pentru mine, dar, daca ma gandesc mai bine, fara rusine, o consider mult mai mult, imi e in sange, ma simt in largul meu acolo, ma simt acasa cu toate ca sunt o straina de pamanturile ei contemporane.
Desi e a 5-a oara cand ma duc, desi am fost maritata formal cu un britishman, nu mi-a placut niciodata sa vorbesc in termeni asaaa, cum sunt cei pe care-i folosesc acum, de relatare, de insiruire, de informare turistica rece, calculata si la obect. Dar, toata lumea intoarce macazul, eu de ce nu as face-o, chiar daca-mi promit ca va fi pentru scurta vreme. Si chiar daca va fi pe alocuri calda, picanta, fierbinte!
Am repetat cateva idei pentru ca-mi vine foarte greu sa vorbesc serios, sa fiu altfel decat eu ..... ei, n-o mai lungesc!
1.
Voi vorbi despre batranii Angliei, pentru ca ei reprezinta un subiect HOT !!!! :D pentru mine ...... din cateva puncte de vedere si daca aveti rabdare sa cititi tot, va garantez ca veti fi complet satisfacuti in vi end, zic IO vizualizand firisorul fumului de tigara.
Ei traiesc cu usurinta peste 90 de ani, varsta atinsa de un numar impresionant de britanici, dintre care amintesc de actorul comediant Norman Winsdom si de Great Omani, un fel de circar sa-i spunem, care a incercat tot felul de nebunii de-a lungul vietii, unele si reusindu-i. Povestea lor intr-un numar urmator.
Batranii Angliei ii vezi la volanul unor masini de-ti pica chilotii-n vine, daca-i ai! Decapotabile, piese de colectie, stralucind de sanatate si vopsea de ultimul racnet, perfect intretinute sau reconditionate. Mai apuci sa vezi cu gura cascata de mirare si admiratie, niste plete-n vant la dublu, zburand iute pe langa tine, binenteles argintii si intotdeauna pereche.
Poze?! numa' cu cai ..... docamdata, ca si p-aceia-i raidesc oleaca :D ( ride )

mb2-342

mb2-344
2.
Ii mai vezi in puburi, in fiecare seara. Nu ca mine care stau ca vaca-n casa, desi am numa' cinzeci de anisori, dupa spusele unora.
Si ca sa nu mai existe vise ude in privinta mea, le spun celor care se lasa pacaliti de ceea ce scriu, cat si binevoitorilor care ma bagara la categoria cinzeci, ca mai am un pic toarasi si fosti, totusi.
Peste doua saptamani - pe 3 august, in anul de gratie 1961, a vazut lumina Bucurestilor augusta mea persoana - voi implini 48, patuspopt batuti pe muchie. Nu voi mai putea spune de la patusopt incoa, va fi numa' incolo. Ca sa nu mai ecsiste indoieli.
Asa ca nu va lasati pacaliti, dati-va seama de ce-mi poate pielea pana nu e prea tarziu! Desi pana mai ieri, eram o nurlie de doizeci si sheva de anishori, acum am 50, varsta mamelor, sau de ce nu, a bunicutzelor, care ar trebui sa stea la cratita si sa nu gandeasca mai departe de varful castravetelui ..... de gradina din bucatarie ..... Si nu?! Normal ca ar trebui sa ma comport ca atare, altfel se cheama ca e anormalitate, pentru ca cei din jur sunt o sleahta de oameni normali la cap :D! Auzi domnule la ea!!!! In loc sa-si numere ridurile, poate pune de-o operatie estetica! De-o gonflabilitate la buzisoare!
Deci stabilii o prima cestiune veri importanta, sunt la categoria grea in ani, usoara-n minte.
Cestiunea doi!
Pentru ce dracu ar trebui sa fiu normala, sau pentru cine? Sau si mai si, ce inseamna normalitate? Poate normalul meu e altul! N-am catei (am!), n-am purcei (am avut!!!!!), n-am copii, n-am capatai, nu ma duce capul, n-am minte. Minte? Cine? Cine minte?
Dar despre normalitate va urma. Am destula munitie pe tun ...... sau pe mitraliera?!!!!!
Am devia(n)t un pic, desi nu cred, ca vorbeam despre batrani ...... si intelepti, pentru ca am inca narcoticul britanic in sange. Asa cum ei te atentioneaza printr-o placuta scrisa, ca urmeaza o treapta si trebe sa fim atenti, noh asa si io, hop cu atentionarea :D

mb2-240

3.
Mai mi-ar trebui o masinuta pentru invalizi si-o maslinutza, sa fie tableoul complet, la ei sunt mii. N-ai loc pe coasta marii Nordului sa mergi pe jos, ca te impiedici de batranei mergand cu viteza, la bordul bolizilor, chiar si numai pentru ca-i doare putin in cot :D. Eu am dureri infioratoare in mana, dar nah, ma facu mama roman(c)a. Si ce daca, viata mere mai departe, nu se opreste-n loc pentru mine!

_IGP4958

_IGP4962

Oamenii se dixtreaza domnilor, nu au limitari de niciun fel, decat cele de decenta, impuse de o autoeducatie, de bun simt. Asa cum o batranica de 80 isi pune o casca de motociclist pe cap, la fel de firesc ca pe-un pieptene, se urca pe scuter si demareaza-n tromba cu sacosele de cumparaturi fluturand in laturi.

mb2-004

mb2-007

2 comentarii:

david sorina spunea...

nu exista batrani, mosi, tineri,babalaci si cum s-or mai numi pe la noi...
exista Oameni..si atat...
fara prejudecatile alea tampite anexate de stimabilii nostrii conationali..cum ca: asta trebuie sa faci pana la varsta asta...aia pana la vartsa ailalta...si tot asa...etichete puse in functie de varsta si de frustrarile/complexele de inferioritate/invidiile alea cu capra vecinului/etc/etc...
ai dreptate in tot ce spui aici...si-mi plac si imaginile cu o mica exceptie de pudoare :D
muzichia n-am scultat-o...o ascult cand ma intorc...

ogarafgan spunea...

Cum mai proxemico nu-ti place de magarusul meu? Nu vezi ceeee urechi are!
Pupa fata tare! ..... sau sa zic "pupa doamna"? sa nu se inteleaga gresit!