Photobucket

miercuri, aprilie 21, 2010

Leo-pardul




Raw00052

Sunt doua lucruri care ma exaspereaza in Bucuresti. Cu tramvaiele n-am avut ocazia sa vad peste hotare, dar cu gardurile da. Nu sunt, chiar deloc, asa cum nu sunt perdele, jaluzele sau draperii.
S-o luam metodic:

UNU - Un dastept sau mai multi s-au gandit ei ca e mai bine sa puna statia de tramvai dupa intersectie! Ca daca e stop si era si statie, era o singura oprire. Acum stai la stop ca boul, ca sa mai mergi 10 m mai incolo si sa mai pierzi si timp. Si se fac doua opriri. Deci imi pun flocul pe bigudiu, ca tot imi fac triunghiuletzul milimetric de servici pentru aerisire, permanent!!!!!!!

DOI - Un dastept sau mai multi s-au gandit ei ca e mai bine ca orice petec de verdeata sa fie inchis cu garduri inalte de peste un metru. Si cum este un cremenal periculos, l-au inchis ermetic. Cum pe cine? Pe Verdeatza domnule, pe Verdeatza! Si cainii se caca acum in drumul mare, binenteles fara sa-l ia nimeni, nici IO :D, iar Verdeatza creste salbatec si cu pletele-n vant. Pentru ca creste de capul lui. Si desi e la izolatoriu :D fumeaza, mult, ca-i plin de mucuri ...... si de altele, nu le mai insir. Numai zilele trecute vazusem neste aripoare! :D .... nu, nu in copac!
Deci ocrotim natura! Revenim la origini! Adica la pizda masii! Nimeni nu mai poate intra ca nu exista portite si astfel se dezvolta multilateral, cu peturi, hartii di tati felurili si buruieni si mai si!

Asta se intampla in tara noastra draga.
In Anglia te poti uita in casa omului fara niciun pic de jena. Pentru ca nu au niciun fel de gard, dar nici perdele si draperii. Iarba este verde :D, uniforma, fara movilite, tunsa drept si binenteles fara pic de gunoaie.
Cand trec gunoierii sa ridice tomberoanele, nu e chip sa cada gunoiul pe jos. Iar daca se intampla cumva, se si scrijeleste, se linge si se da cu miere in urma.
La noi, am trecut pe stradutele din spatele blocului meu. In zilele de miercuri dupa amiezele, fac incalzire tip box tzopaind. Tzopai incercand sa nu calc in gunoaiele si zoaiele lasate de cei care ar trebui sa ridice gunoiul.
Mi-e sila! De foaaaaarte multe! Dar ce as putea face? Sa ma duc in urma lor sa-l strang cu farasul si matura? Sa iau un buzdugan si numele de Fat Trecut Frumos? Si sa daram gardurile puse cu atata truda de unii care ne-au separat si de ultimele farame de natura? Ca pamantul oricum la prima ploaie se intinde ca o molima pe trotuare.
Macar de s-ar intinde peste tot, sa incolteasca firul ierbii din asfalt.

PEES - UNU-i pentru saracuti, asa ca mine ;), adec fara masini ;;). Nu zic nu, ca nu e foarte buna o masina, dar totusi, se pierde din farmecul mirosurilor autentic-primare si din vizualizarea mai aproape de pamant, ca sa nu mai zic de trenurile personale, care-s precum numele ..... asaaaa ca si tramvaiele cele di tati zilele.
Da' ati auzit ca acum se fac paranghelii in trenuri?!
Astept sa anunte orgii! Poate facem o cheta. Este cineva interesat?
Daca da, scrieti-mi pe mail! ;;)

Raw00061



15 comentarii:

Mirela spunea...

Cum, ca aici la Romanica e toate bune si frumoase!!! Noi suntem buricul Pamantului care este! suntem frumosi, destepti, facem lucrurile in dulcele stil 'lasa ma ca merge-asa', e mai ceva decat parfait pe-aici.

Acum sa ne venim in fire: pe la francezi gardurile sunt din plasa si boscheti verzi, in anumite localitati pe langa traversele de la tramvai exista iarba ceva mai verde si mai deasa decat in parcurile noastre. Tot pe la domnii croissant au chocolat exista parcuri combinate cu gradini zoologice si botanice cu acces gratuit si filmat/foto la fel de gratuit. Exemplele si comparatiile pot continua... da' o sa zica lumea ca ma laud :))

Astept primul anunt de orgie in tren... ca sa merg cu masina :))

fotomaniacu spunea...

he he...tare... bravo. Bine spus.

Catalin spunea...

De ce te chinui să mergi pe străduţe, ca să vezi gunoiul, când şi pe şoseaua cu nume de oraş în care ieşi e acelaşi lucru?
Iar eu, să fi avut parcare supraetajată pe 6 nivele,cum este lângă tine, nu mă lasam până nu aveam maşină s-o parchez acolo.
Ştii de ce?
De acolo nu se mai vedeau bulinele lăsate de patrupezi!

ogarafgan spunea...

Ehehei Mirela, esti tare, ai masina ;)
Daca-ti spun ca in Tineretului este o mica gradina geozoologica, ma crezi? Au doi ponei, sa mai scoatem ceva moni cu ei, nu? pai cum altfel?! Iar balegarul se arunca pe aleile pe care trece populeishanul!
Mai sunt: un paun expirat si niste gaste cu rol de gardian-ul din Troia. Dau de shase cand sunt politzai pe shtrase!!!! :))

Domnu fotografu, pai nu? Trebuie sa luam atitudine! Langa cacatzii deja existenti, mai plantez si io altii, adica Lupin, c-apoi ma iau fartatzii laaaalalala si-mi zic "esti cu noi, ca altfel nu se poate, esti impotriva"
Dar la clipuletz, ii dadurati drumul? :D

Pai breeee Cataaaa, nu zisei ca-s saracuta, de uneeeee masina? Tocmai m-am laudat la cineva ca vin cu aia de calcat la Cernica, pote ne ataca lulu!!!

Multumesc de trecere mai coledzilor mai! :)
Si dati drumul la clipoi :)

Mihaela spunea...

ogarafgan, fata mea..

tu ai idee despre ce vorbesti aici?
paranghelii in trenuri :))

doamne, ce varsta ai? ca petreci mai mult in blog povestind la ce visezi

anglia :))))
de ce nu locuiesti in anglia?
si una peste alta, cum ajungi tu frumoaso acolo??

esti nimic mai mult decat amuzanta!

ogarafgan spunea...

Draghe Miha, incerc sa ma cocotz la tonul matale de sus si nu reusesc :))
Prima data, tre sa vorbesc neaparat cu mama! Auzi domne, sa nu-mi spuna IA ca m-a adoptat!!!!! Ptiu drace!
Doi - evident n-am varsta lu matale tanti, dar poti oricand sa ma ajungi din urma - asta-i complement :D ca dupaaaa pozaaaa .....
trei - despre vise, este singurul lucru la care ma simt cocoloshita de soarta! Dar ce poate intelege cineva cu un astfel de blog, sau ce se ascunde dincolo de coment ... zic asta fara niciun pic de tristete, doar cu condescenta si mila! :)
4 - paranghelie=petrecere daca nu stii limbajul cul =))))) si s-a vorbit despre, la stiri la protv. Scurt, ca n-are rost lungeala.
Cinque - se intreaba cum am ajuns, nu cum ajungi,ca fusei, de PATRU ori ..... cu avionul doamna Mihaela. Asa ajunsai in Anglia!
shase, shase, frumoasa nu-i pe shtrase ;)
7 - cu ultima propozitie m-ai doborat :D
Dar stii ce se spune cand esti politicos "ceea ce-ti urez si tie!"

Ema spunea...

Marilena draga, da multa rabdare ai tu cu cine nu merita. Un singur punct era suficient : D-mea

ogarafgan spunea...

Ema, multumesc de trecere si cuvinte! :)
Dar n-am vrut s-o dezamagesc pe "doamna", cu petrecutul timpului mai mult in blog :D
Chiar o mai rarisem, dar ma voi monta si promit sa pun cel putin doo posturi pe zi ...
Sic!
:) Ce ma amuza! D-aia Ema, d-aia!

Ema spunea...

Esti genitala si mortala !!!! Aaaa, geniala am vrut sa spun, sa nu se oripileze dna pdlista sau ce-o fi..))

ogarafgan spunea...

Genitali suntem toti Ema!
Iar doamna nu e, am vrut sa-i tin isonul :))
Nicio femeie nu s-ar exprima cu "ogarafgan, fata mea"
Dar e de ajuns, prea multa vorba pentru nimic!

Danca Danela spunea...

Pe vremea strabunicilor, oamenii au plecat cu miile in America( nu cu masinile) , Hernan Cortez a ajuns din Europa pana la ceasca de ciocolata a lui Montezuma
si nu a avut masina , avion sau partid care sa-i treaca ,,balta``.
Asadar noi mancam ciocolata in ziua de azi adusa cu carca, nu cu portagajul.

Ca sa nu-ti mai spun cum anul trecut la parastasul Sfantului Parinte Arsenie, unde au participat circa 40 000 de oameni,multi cu probleme locomotorii, toata lumea a mers pe jos cale de doua sate.
Auzi , nici eu n-am fost in Anglia...nu vrei sa mergem pe bicicleta? Stiu si cine s-ar gasi sa ni le imprumute :) !Am zis de Sfantul Parinte Arsenie pentru ca-l stii, ma intreb daca nu cumva vrea sa-l stie si doamna MF? Poate ajuta cu ceva fundatia www.fundatiaarsenieboca.ro

Danca Danela spunea...

pardon , am vrut sa zic doamna M (ogarafgan,fata mea)

ogarafgan spunea...

Dancutzo, m n-are legatura cu umilele noastre figuri.
Ea are figurile ei, departe, acolo sus, unde e bine sa n-o mai deranjam.
Multam de trecere! :)

Danca Danela spunea...

Daca ar fi asa bine acolo sus si ar fi fericita , cuvintele ar fi numai miere.
Acolo sus e poate mai multa grija in ce priveste imaginea, dar se pierde cu totul notiunea de suflet si de Dumnezeu.
Pe Dumnezeu il pierdem si-l cautam oriunde si sus de suntem si jos de suntem.De aceea e posibil sa fii fericit si sus si jos.

Ogarafgan , fata mea, suna ca ,, Oscar, baiatule`` ... o farama dintr-o piesa de teatru cu Oana Pellea in rolul principal- Oscar si tanti Roz ... mergi de o vezi, are legatura cu postarea ta de astazi, cu fetita trista

ogarafgan spunea...

Tanti Roz? :))Eu sunt Verde! T(anti) si Verde numai cu numele :D
Multumesc Dancuto, poate ma voi duce! N-am mai fost demult la o piesa de teatru.