Photobucket

miercuri, decembrie 07, 2005

Visul unei dimineti de iarna







Sarbatorile...vremea cand toti oamenii ar trebui sa fie mai buni--asta e sloganul, vremea cand este cel mai rau sa fii singur, desi nimeni nu vrea sa recunoasca, vremea cand oamenii dupa un intreg an de zbucium, de truda, de certuri, de anxietate, de suparari si tristete, isi iau portia de relaxare, de stat, de distrat, de uitat de drumurile obisnuite facute zilnic, de rutina.
Nu-mi explic de ce, dar sarbatorile de iarna, in special Mos Nicolae si Craciunul, sunt ca un balsam pentru mine....poate unde albul zapezii este adesea comparat cu inocenta copiilor sau nevinovatia nebunilor (nepericulosi ), astfel simtindu-te si tu mai curat, poate unde aerul rece al noptii in care-ti vezi proprii aburi plutind catre cer, iti da o claritate mai puternica a imaginilor din meniul restului de creieras care-l mai posezi.....nu-mi vin in minte decat Craiasa Zapezii, Fetita cu chibrituri sau Alba ca zapada si cei 7 piticoti.
Si totusi sunt certuri si acum, facute cu discretie, delicatete, finete, in modul ( cu accent pe u ) colocvial, ca doar ce pisici, multa lume e intelectuala p-acilea....si stau si ma intreb care e diferenta intre certurile ca la usa cortului si cele voalate?......ca doar produc aceiasi nervi...dar vezi doamne asta arata ca suntem civilizati.
Mi-am promis ca luna decemvrie va fi pentru mine luna calmului si a nepasarii, vreau sa ma simt bine, nu vreau ca neuronul meu sa devina juma' de buletin, acum ca-l si am, adec' ID-ul.
Vreau sa ma simt bine cu mine, asa cum sunt, saraca si neimportanta pentru lucruri mari, sa ma bucur cat mai mult de fotografia mea...asa cum este.....si de prietenii ce merg cu mine pe coclauri sa ne mai delectam ochii cu frumusetile unei lumi de vis, visul unei dimineti de iarna, cetoasa, fantomatica si calda, in care picaturile de apa colectate de pe crengi, iti curg prin par prelingandu-se pe gat, pe fatza, pe hainele ude....dar esti bine..... asa simplu si plouat cum esti.
Later edit....desi mosu' n-a dat pe la mine, am gasit niste cuvinte aruncate in eter pentru oricine si mi-am permis sa visez ca sunt si eu printre....Multumesc Mos Nicolae !!!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumoase, dar prima e cu adevarat superba. Banuiesc ca te-ai trezit devreme pentru asa ceva... :D