Photobucket

marți, decembrie 19, 2006

Rusalii

Nu, nu vreau sa vorbesc despre sarbatorile de Rusalii, desi ar fi interesant sa ma introduc o tzara in definitia lor, sinonima cu Ielele, adica acele fete frumoase, minunate, imbracate in alb, care apar numai noaptea si vrajesc barbatii cu cantecul si dansul lor, cu scopul dragutz de a le face rau!!! ..... fete bune ielele astea, sanzienele :D ..... frumoase nume pentru niste scorpii.
Rusalie se mai numeste si o mica insecta, cam cat o lacusta, care spre uimirea mea traieste doi ani .... si doua zile.
Doi ani sub forma de larva pe fundul raului la adapost de pradatori, apoi iese la suprafata lepadandu-si vechea haina cu tot cu branhii, aparandu-i o frumoasa pereche de aripi translucide, de vis. In momentul asta, sarmana fiinta vazand prima data soarele, are mai multe posibilitati .... mortale .... una, sa se duca iar la fund, dar ne mai avand branhii, sa se inece ; doi, sa fie papata de pestisori, in spetza pastravul ; trei, sa fie din nou papata, de data asta de pasarele ..... ce viata minunata! sa tot traiesti!
Totusi scapa cu miile si se inalta, dupa care incepe orgia imperecherilor. In intunericul noptii, apar exact ca niste zanisoare pitarpaniste, stralucind in lumina lunii.
N-apuca prea tare sa fie satisfacute, ca trebuie sa se lase dupa doua zile iar pe luciul apei sa depuna ouale, mii de micutze perle scanteietoare in reflexiile apei limpezi. Si acolo raman, nu se mai ridica.
Si noi mai facem si mofturi!!!


2 comentarii:

Catalina Zaharescu spunea...

Niste efemeride delicate, de la care avem de invatat...

Sa uitam sa alergam dupa "material" si sa ne cufundam in "uman" si in sufletesc...

Frumoasa fotografia de azi...

ogarafgan spunea...

Multumesc Catalina! si mie place ... se pare ca suntem singurele ;)
.... da' ce place!