Photobucket

sâmbătă, aprilie 21, 2007

Desht - Helsinborg - Hoganas - Lerberget - Sweden - :D

Un post cu dedicatie pentru "doamna" mihaela, ca fusai s-n Suedia ;) este riluaudat, sa nu va fie cu mirare :))

Pai ma dusei, pai ma dusei colea pana in Suedia sa incerc si marea lor cu deshtul ...... si era sa mi se inece degetutzul, manca-l-ar mama pa iel!
Internet, gagel, belet, cica inel, iubire inflacarata onlain pa veci.
Marlen de ce draq sa refuze un voaiaj pa gratis la tarile albe, doua saptamani relax, creier-neuron unic la parinti, cine stie, in conditii de aer sarat si atentie masculina maxima, poate se divide cu de la iel putere sa iasa macar de-o echipa de fotbal ..... cu rezerve cu tot!
Ajunge fata, prima ochire, Cupidon fuge de-i sfaraie calcaiele, i se mai vedea varful sagetii pa dupa colt.
Masculul feroce era ca tras prin inel, dar TRAS bine, atza de curatat dintii nu altceva si o tzara vacsit in cap, un pic de rosu Tizian, levels stanga un pic mai mult spre dreapta.
Pornim spre casa rented, dar ocoleste sa-mi arate nhinunatziile ce m-asteapta cand voi deveni Miss Moller :D
Mi se face foame si-l intreb ce-i bun de papa acas' ..... " Nimic, te steptam pe tine " sa ce? sa fac mancare? " Nu, ca-i frigiderul gol "
Ca de obicei, ochiul la slanina, ovcorz ca figurativ vorbind si un ochiul la faina cu repetitie.
Tre' sa facem cumparaturi atunci, binenteles.
" Ce vrei sa cumperi pentru tine? "
- Paaaaaiiii unt, butter!
" Ha? butter? real butter? butter, butter? "
Poate nu stie omul ce-i butter! ca-i swedish - chestia de se pune pe bread de-o halesti cu ceai si gem! ..... de foameeee
" Aaaaaa, stiu ce e, dar IO mananc numa' margarina "
oki slanina - oki faina
- Bine, hai sa luam neste piept de pui dezosat, sa vezi ce snitzele bune face viitoarea ta nevasta! ;)
" AAAAAAAA - urlet - tu nu vezi cat costaaaaaaa! niciodata nu voi lua asa ceva, ce-s nebun? "
Bine, hai sa luam neste apa plata, d-aia fara bule, ca-mi dau lacrimile instantaneu .... ovcorz ca de la bule si nu de la situatia roza in care pluteam pe-o mare Baltica nesfarsita.....
" Ha? da' aia de la paip ce are? ca io numa' d-aia beau "
" Daaaaa' prea multe banane "
" daaaaa, de ce dormi in pijama? ar trebui sa dormi neikid, ca io numa' asa dorm :D "
" daaaaaa, de ce stai in trening prin casa si nu in fusta scurta cu care ai venit de pe drum? ca io vreau sa-mi spoild mai uman cu complemente " cu alte cuvinte un pic de lucru manual la vederea slabita de cei 60, aaaaa pardon 59 ani pana pe 26 july anul asta!
" te rog, am numai 59 de ani "
- pai scria ca ai numai 57!
- ca lucrezi in domeniul artelor, dar ai uitat sa specifici ce lucrari magnifice reusesti sa realizezi, cand printr-o rotire ampla intorci volanul busului, echivlentul RAT-ei de pe la noi, pe care lucrezi ...
" Daaaa' de ce nu te peint-esti in da monin, sa te dai cu ruj pa bot, cu putin bleu pa la okii tai mumosi? " ca altfel nu mi se scoala :D , scuzati deul
" Daaaaa' poate nu stii ca aici la noi in Suedia, femeile obisnuiesc sa se duca gatite la cumparaturi, in fuste scurte sau rochii de seara, tu de ce nu vrei? ( engri) "
Marlen se impopotzoneaza, binenteles ca ma asteptam la ceea ce s-a intamplat de fapt, niciuna din muieri imbracata altfel decat in pantaloni sau ceva sport, usor, lejer de vara. Noroc ca am vazut de toate ca s-o pot suporta si p-asta.
In casa toate antice, inclusiv un vacuum cleaner de 10 tone, care de la subsol pana la etajul 1 al cotigiului inchiriat, era numa' bun pe post de pastrat fit una bucata Marlen pa viata. Acu 20 de ani mama avea unul la fel.
- Da' cablu cu mai multe programe decat cele de baza, putem sa order? ca place muuuult Discovery, Animalu' Planet, Hallmark, etc....
" Daaaaa ce? ce are al de baza de nu-i bun? sunt si acolo filme si documentare "
- Da, dar sunt in suedeza!!!!!
" Las' ca-nveti tu limba, ca esti fata dasteapta "

Partea 2 - de fapt din prima

Incercare luat de mana, imediat ajuns acas' de la aeroport.
Esuare lamentabila.
Incercare cuprins mijloc in da seim dei, da seim rispons.
Neneeee, esti complet strain de persoana mea, lasa-ma sa te cunosc o tzara, sa te vaz mai ghini la oki, sa ma obisnuiesc un pic cu tineeeeeee!
Ovcorz, oamenii de bine din randurile razlete care se mai pierd pe blogul meu, vor intreba nonsalant: " da' ce-ai cautat acolo faaa tuto? da' tu ce credeai? ca te duci fara sa te f... uta! " ups!!!! " ca na, acu' in sfarsit, ti-ai gasit si tu unul care sa vrea"
Mda, ma abtin, de la raspuns, continui naratiunea. Hmmm, atat: indrazneala nu-mi lipseste, iar curaj am din plin...... mai putzan in avion, cand era sa ma ud toata :D .... de frica .....
Si uite asa, relaxul meu peste mari si tari fu un chin permanent, un camp de lupta in care cam ieseam cu coada intre picioare pen'ca nu eram nici macar pe teren neutru, ci pe cel inamic ..... da, cu coada ;)
Sa mai spuna cineva ca m-a cacat mama far' de noroc!!!!!! Fusai prin Suedia! :D , pa gratis ....

To be continued
















7 comentarii:

Anonim spunea...

Wow.... ramasei masca.

Anonim spunea...

deci e beton ...
si povestea si pozele ...

hihihihihi bravo !

nota 10 pt. curajul pe care eu nu l-as fi avut in locul tau.

Calin Andra spunea...

Marileno, ce sa zic?...fugi tare cind dai de astia de cred in Valhala.
Macar ai facut o plimbarica memorabila

Anonim spunea...

foarte foarte tare...
Următorul pas : firma de matrimoniale :D

Anonim spunea...

Foarte frumos. Adicatelea, interesanta istorie. Mirarea mea... dom`le... inainte sa cunosti un om, stai la scrisuri. Pai din douazeci de mesaje si mailuri poti sa-ti faci o idee despre oricine, nu l-ai intrebat, frate, ce maninci, ce iti place, ce obiceiuri ai, ce culori iti plac si de ce, ce ai citit, la ce te uiti, cind, cum, chestii d-astea?
Asta nu pot inteleg. Orice batalie nepregatita si la care se merge cu sperante si nu cu informatii exacte e pierduta din start. Pe undeva e o problema... ma rog.
Interesante poze, interesanta istorie...

ogarafgan spunea...

Sarumana de comentarii la toata lumea!
Problema domnu' Dinu, e ca am stat in fiecare seara pe mess sau skype, cate 2 ore de vorba, da' stiti treaba cu piata!Multe se spun, putine sunt, numa' tuta de mine le zice d-adevaratelea si tot timpul o ia peste bot!
Da' sa fiu a dracului :D, pe tiganeste, dac-o sa ma schimb. Uite asa, or mai exista si d-astia "blegi" ca mine sa punem de-o hora impreuna!!!!! :)

Catalina Zaharescu spunea...

Uite, am ras cu gura pa ala urechi de intamplare. Nu stiam de ce nu mai apari pe aici si chiar ma gandeam ca anuntul tau de mai demult cu matrimonialele avu raspunsul cautat... :)