Photobucket

vineri, ianuarie 29, 2010

O rugăminte

M-am gândit mult dacă să scriu, dar cine știe poate fac bine, că mi se rupe sufletul in mii și iote că la patru din noapte sunt pe blog, că stau cu ochii pe el (nu pe blog)
Of, am un cățel, un boț de cărniță. Are 15 ani și e tare bolnav, deși analizele i-au ieșit bine. De ce? Pentru că vetul i-a scos niște măseluțe de-i stăteau să cadă și-acum nu i se mai inchide rana de la una dintre ele. De trei săptămâni, îi curge sânge intr-una pe guriță, a ajuns piele și os. Poate fi o problemă de coagulare sau naiba știe, că glicemia si ficățelul i-au ieșit bine.
Vă cer ajutorul, tuturor celor care intrați pe blog, că știu că sunteți mai mulți acum, veniți de la domnul Paul Mircescu și cei vechi binențeles, dar numai în măsura în care v-ați mai întâlnit cu așa o situație la cățelul dumneavoastră sau știți sigur, pentru că nu mai are puterea să fie frecat de n doctori ...... și drept să spun nici eu!
Tratament face zilnic, dar degeaba.
Mulțumesc!

9 comentarii:

Paul Radu Mircescu spunea...

Doamna, imi pare rau sa aud asta...Eu nu am mai intalnit o asa situatie - din pacate, cred ca tot cu medici se rezolva. Tineti-ma la curent!

apopida spunea...

Pai trebuie neaparat o perfuzie!
Apoi facut vitamina k si calciu!


Dar pune-l rapid in perfuzie pentru ca-l pierzi altfel sigur

ogarafgan spunea...

Da, cu vet se rezolvă, mulțumesc domnul Paul! Dacă! ... mă gândeam că a întâlnit cineva o situație asemănătoare care s-a rezolvat cu bine, ca sa mă duc la ceva sigur, dacă se poate!
Mulțumesc mult pentru cuvintele lăsate!

Apopida, are la k în el și vitamine, de-i e fundulețul ciur! Mulțam de trecere!

Monique spunea...

Imi pare rau sa aud asta. Stiu ce insemna din nefericire..
Acuma la om asta se rezolv simplu, se pune un fir de sutura unde curge sau mai multe si gata. Altfel totul e frectie .
Problema e ca vet-ul poate nu are "destul sange in instalatie" sa faca asta , dar orice alt tratament e in van dupa parerea mea.
Multa sanatate si intrebati simplu daca poate face hemostaza chirurgicala pentru ca altfel nu poate manca , slabeste, se poate apoi infecta etc ...

ogarafgan spunea...

Mulțumesc Monique, îmi imaginez că știi, ești doctor! :)
Are sânge în instalație vet-ul, problema e că prichindelul meu are 15 ani și e în foarte mare pericol la anestezie. Are probleme și cu inimioara, e și slab mort. Mi-a spus că are 50% șanse, plus că s-ar putea nici să nu se oprească sângerarea.
Nu știu ce să mai fac! Dacă să-mi asum, adicăăăăă, of, nu cred că pot, dar dacă altă șansă nu e ..... că oricum e din ce în ce mai slabit. Spuneți-mi vă rog încă o dată, dacă e singurul lucru viabil ce se poate face!
Mulțumesc! Mult!

apopida spunea...

trebuie sa risti! altfel il poti pierde definitiv!

mergi la vet sa-l coase.

ai 50% sanse sa scape.

Monique spunea...

Sangerarea o sa se opreasca daca medicul pune niste fire. Pe de alta parte daca ramane asa nu mananca e slabit si poate muri in orice moment la orice banala infectie. Despre anestezie nu stiu ce fac ei la animal dar la om chiar daca mereu spunem ca sunt riscuri le facem si la 100 de ani -fara gluma... Eu una as incerca orice. Desi e tare greu sa judeci .Daca sangereaza de cateva zile si nu se opreste cu tot tratamentul ar fi o minune sa se opreasca, dar nu e exclus.
Trebuie doar ca medicul sa isi ia toate precautiile ca sa nu se intample nimic sau daca se intampla sa fie pregatit .
Curaj si sa va dea Dumnezeu gandul cel bun!

Anonim spunea...

nu m-am intalnit cu asa ceva dar cel putin poti sa-i suplimentezi in perioada asta dieta cu vitamine si aminoacizi ca sa nu se usuce pe picioare!
Sanatate multa la catelus:-)

Sanda

ogarafgan spunea...

Mulțumesc oameni buni de sfaturi! Am vorbit cu vet-ul pentru luni.
Sa vedem! :(