Photobucket

duminică, decembrie 24, 2006

Miracole

Astazi e ajunul Craciunului, se pregateste mosul de impartit fericire si miracole, iar Maria de nascut Jesus. Mai ramane sa gaseasca ieslea dintr-un hambar calduros plin cu paie aurii, pufoase.
Oare se intampla miracole? ca daca da, vreau si eu.
E primul an in care chiar nu simt spiritul Craciunului, desi tare draga imi e sarbatoarea asta. Parca oamenii sunt diferiti, nu mai vad sau simt forfota caracteristica, devine ceva gen primirea copiilor cu colinde, respectiv inchiderea usilor in nas.
Imi pare gol, zapada nu e, nici macar un ger de aperitiv, ceva!
Nu le-au mai dat voie cu pocnitori, e o liniste nefireasca.
Maica-mea nu mai face cozonaci, n-o sa mai miroasa a nuci coapte si cacao calda la mine-n casa.
As vrea sa simt iar, macar ceva ....
Inocenta, copilaria lui 2007 se iteste pe dupa perdelele lui 2006.
El se copilareste, noi ne bosorogim mai tare.
In copilarie eram fericita, d-abia asteptam sa colind pe la tara, sa strang covrigi si mere sau bomboane de pom. Banii erau numai pentru Bucuresti, dar mi-era sila sa bat la usi care nu vroiau sa se deschida.
Avem traditii atat de frumoase, pacat ca se pierd in tunelul timpului si in nepasarea tuturor.
Vreau un miracol .... sau mai multe!

Craciun fericit copii, macar altora sa se intample, c-apoi voi avea si eu speranta.


9 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu mai simt ca e Craciun de vreo 3 ani, dar domnisoara ogarita cred ca ai stricat tot textul cu "voi avea si eu ceva faith". Uite asa avem si o limba frumoasa care se pierde in tunelul timpului si in nepasarea tuturor... :(
Am mai vazut un meniu dintr-un site ieri cu "Sanatate & wellness"... ma da'o naibii de treaba...

Anonim spunea...

Pentru mine Craciunul este acelasi ca-n ttoi anii...poate putin diferit pt ca nu sunt acasa, in Bucuresti...sunt acasa in Budapesta. Am doua case, nu e misto?:P
In fine, Craciunul eu il percep in felul urmator. Pe 24 la pranz ne apucam de facut bradul, apoi ne pregatim de cina, facem mancare, curat, ne spalam, ne pieptanam iar seara ne adunam toti in jurul bradului si cautam cadourile. Apoi ne punem la masa, mancam pana nu mai putem n feluri de mancare si apoi facem nani.
colindat...niciodata...Eu asa percep craciunul de micuta, in familie, lang brad cautand disőperati cadourile cine stie in ce fel ascunse prin brad.
Te pup si-ti doresc un Craciun frumos. Sper sa ai parte de miracolul pe care-l astepti.

Catalina Zaharescu spunea...

Sarbatori Fericite Marlen si sa ai un Craciun linistit, sa auzi colinde calde si sa simti parfum de cozonaci aburinzi pe unde pleci...

ogarafgan spunea...

Bogdan, limba engleza e foarte melodioasa si calda, asta se stie din cercetari stiintifice :D, dar nu e nevoie decat s-o auzi. Limbile romanice sunt dure, scartaie pe creier " c-apoi voi avea si eu credinta! " cum suna? d-asta am pus faith, ca nici mie nu place sa le amestec.
Atat ma enerveaza strictetea asta! hai sa vorbim numai romaneste, ca e limba noastra - hai sa port pantaloni neevazati ca nu mai sunt la moda aia largii .... etc.... mai, ma lesi!
Daca as face totul ca la carte, as avea nevoie de o fundita roz si-o cutie nou-nouta, alba, lucioasa, ca sa nu ma stric .... aaaaa si eventual pusa in vitrina.
In rest, Cata si Bibilitza, Craciun frumos si tot ce mai vreti voi.
Sarbatori fericite la toata lumea inclusiv lui Bogdan, ovcorz :D

Anonim spunea...

Partea asta am uitat-o :D Sarbatori fericite si mos bogat! senchiu pentru urari ;;)

Anonim spunea...

Imi place textul Marleno, usor trist si melancolic. Deh, si eu ma simt cam la fel. De ce oare trebuie sa traim atata in trecut? Sunt atatea clipe care la vremea respectiva nu insemnau nimic si asteptam sa treaca mai repede, iar acum as da orice sa le retraiesc.
Imaginea imi place si ea. E una din alea rare care surprind intr-o fractiune de timp pe pelicula o lume intreaga de miscare dinamica.

ogarafgan spunea...

Multumesc meeei Costin, mai ales pt ca te-ai referit si la foto. Ai ales cuvintele potrivite pt ea, exact ce am incercat si eu :)

Anonim spunea...

un pic mai tarziu, dar merge de un Sarbatori Fericite si Linistite si de la mine

ogarafgan spunea...

Multumesc Dane, un an nou fericit si tie!
Am schimbat Bogdanel, ca nu-mi suna nici mie bine :D