Photobucket

duminică, septembrie 06, 2009

Calm

Afara tuna si fulgera! Cred ca nimic nu ma exalteaza mai tare decat s-aud bubuiturile infundate din departare si sa vad luminile cele stranii in noapte.
Ma fac sa ma simt si mica, dar si parte din ele. Sentimente amestecate cu tremuraturi in vintre de bucurie!
Pacat, a fost numai o adiere! Acum c-a disparut, s-a stins si freamatul din mine. Stau cu urechile palnie sa mai prind vreo frantura de suparare dumnezeiasca si nimic.
Ies, in noapte, macar s-adulmec ce putea sa fie. Pe sub felinarele cu lumina gabuie ma preling ca o stafie. Vantul puternic indoaie brazii de Bucuresti din toate incheieturile. Danseaza tango cu mine, ma invaluie, ma racoresc si verdele lor de smarald ma cheama. Ajung la ei o secunda mai tarziu, dar ma alunga, cel din fatza. In schimb simt magaierea celorlalti.
Si de unde dansau singuri ademenindu-ma, incep si eu, si o data cu mine incepe si EA, draga mea, iubita mea dintotdeauna, fidelutza mea, PLOAIA.

La moartea mea as vrea sa ploua, sa ploua cu roua,
La nasterea mea as vrea sa ploua, sa fie ora doua,
In noapte, fara soapte, sa vin lin pe ape

A inceput din nou! Nu mai stau, ma duc sa particip la discutii ..... si sa prizez o gura de praf si-o dusca de apa din burlane.
Hai PLOAIIIIIIIEEeeee haiiiii!
Spala-ma!
Spala-ne!
Si-aduni-l pe Ene pe la Gene!

Imi imaginez cum cade ploaia peste blocuri, cum se fac mici paraiase pe toate partile si duc jegul, gravitational. Aud stereo si zambesc intr-una, nu mai ma opresc ...... desi mai am o secunda si adorm!
A inceput din nou scandalul. Acum este ascutit, chiar langa mine. Pana si masinile s-au hotarat sa ia atitudine si sa-si dea cu parerea.
Cat de ciudat e vuietul naturii dezlantuite, cat de ametitor si de coplesitor!

1-160

4 comentarii:

Codrin Lupei spunea...

Frumos scris, Marilena, se simte asa tare mirosul unic al ploii, se aude vantul, parca totul este mai curat...putin! Merci!

ogarafgan spunea...

Iti multumesc si eu Codrine! :)

mina spunea...

Si nu-i prima data cand scrii si pentru mine..:)

ogarafgan spunea...

Ma bucur Mina! Si multzam de trecere, te mai astept! Stiu ca iubesti ploaia .... si verdele :)