Photobucket

duminică, septembrie 13, 2009

Vorbe fara duh ..... sau fara rost

Exista unele momente in viata cand apar oameni pentru care crezi ca merita sa te schimbi. Oameni pe care-i admiri si vrei sa-i copiezi cat de cat sau care vrei sa te admire la randul lor, oameni apropiati a caror parere este foarte importanta pentru tine.
Si incerci. Poate si reusesti. Dar oare mai esti tu dupa aceea?
Si daca se intampla sa te schimbi pentru nimic? Are vreun rost? Merita sa faci sacrificiul? Chiar si in zilele bune, cand credeai ca avea rost?

Nu, nu are. Daca e sa te schimbi ca nu te placi, schimba-te pt tine cititorule, caci nu va conta decat pentru tine. Ceilalti vin si pleaca, in mormant sau pe alte plaiuri, cica mai bune fara tine.

Iar tu ramai schimbat, cu o mina vesnic intrebatoare ce-ti da alura de om sarac cu duhul ..... si cu ochii la fel de tristi ca mai inainte. Si-atunci unde e rostul?


5585

12 comentarii:

Unknown spunea...

Acuma, cu schimbarea nu-s ce sa zic!
Da de pozo pot sa zic ca-i frumoasa, calda verde-roz-natur....

ogarafgan spunea...

mi-a placut ca parca-i de pe luna! cu care am ceva-n comun:capul :D
multzam domn Popa de popas! :)

Paul Radu Mircescu spunea...

foarte bine scrieti, doamna.
si fotografiati la fel de bine.
unde mai pui ca si muzici alese ascultați.
si atunci, de ce sa va schimbati, doamnă?
lasati-le doamnă așa...

ogarafgan spunea...

:) Multzumesc mult domnul Paul de bunele cuvinte!
Dar tocmai cand cloceam urmatorul post, care nu e nimic din ce scriserati mai sus oleaca. Sper sa nu va dezamagesc :D
Ma bucur tare ca mai treceti si p-aci! :)

Anonim spunea...

de ce sa te schimbi ptr ca asa are chef unul, sau altul ?!
poti doar sa-ti schimbi comportamentul fatza de unul, sau altul..in functie de dorintele, meritele, conjuncturile...etc...
tu poti doar sa inveti de la orice/oricine cate ceva si sa te perfectionezi, sa te imbogatesti...sa fi mai plina de "stiinta"...doar daca vrei !
in rest..bucura-te de tot ce ti se-ntampla..asa ca "proasta", cum ar zice unii..sa zica...
viata e scurta, e al naibii de scurta si nimeni nu ne-o traieste..asa ca...ne-o traim noi singuri, asa cum venim si asa cum ne ducem din lumea asta...
pup Marileno si multam de postari..faine toate...nota "A" :)

ogarafgan spunea...

pai sa stii! ca ma scremui sa nu te simti singura p-acolo :D
pup si io! >:D<

Codrin Lupei spunea...

Frumoasa tare fotografia ta...despre schimbare, ce sa zic...noroc ca ne schimbam noi tot timpul, cu voie sau fara de voie...mda, dar sa ne schimbam doar pentru ca cineva doreste sa fim alfel, sau ne vrea altfel...asta nu prea functioneaza si ai dreptate, nici nu are rost.

ogarafgan spunea...

Multumesc Codrine pentru cuvintele bune! De schimbat nu ne schimbam, iti garantez, unii :)

Codrin Lupei spunea...

Nu stiu ce sa zic Marilena, eu cred ca daca nu ne-am schimba, daca nu am incerca sa cautam, sa deschidem ochii larg, sa mergem pe drumuri...noi sau vechi...ar fi trist...sa ramanem tot timpul aceiasi ca la inceput, cu aceleasi ganduri, fara vreun pas facut inainte...Din punctul meu de vedere schimbarea e necesara si inevitabila, tot timpul, da, nu ceva spectaculos si nu ceva de azi pe maine sau impus de cineva anume. Totul e sa nu uitam si ce am fost si ce am simtit si ce am visat!
O seara frumoasa sa ai!

ogarafgan spunea...

Si tu sa ai o seara frumoasa Codrine!
Ce spui tu mai sus, inseamna acumulare la ceea ce esti deja, indiferent daca mergi pe drum nou, nu exista sau vechi ci si vechi. Esenta e aceeasi, asta inseamna intelepciune.
Daca devenim insensibili, daca maturi ce nu mai convine prezentului tau, in mintea ta, unde este ceea ce ai fost?
Vorbeam de oameni, nu de situatia sociala cu tot ce implica ea.
Nu suntem cameleoni(dar pana si aia revin la ceea ce au fost), avem sentimente la fel ca si cei din jur, dar daca ne cacam unii-n capul altora, atunci? De-aia nici nu merge nimic in tara asta, ca fiecaruia ii pasa doar de el. Comunitatile nu exista, comunitati perene de orice fel, de prieteni, de fotografi, de etc ..... ne mancam intre noi cacainii!
Nu ne mai convine ceva, la gunoi, nu conteaza daca e drept sau nu, conteza osul de ros( iar trebuie sa subliniez, nu e vorba numai de material). Si e mare pacat.
Eu una nu pot sa fac fatza ritmului asta, nu sunt omul si ma consum prea mult, parca-s o lumanare pe repede inainte, asa ca m-am retras pentru o vreme in scrisuri ..... alese :D si culese din somn si vise, reale sau spulberate, din imaginatie, din simtiri si trairi a ceea ce ar fi fost frumos sa existe. Adica din POVESTI :D

Codrin Lupei spunea...

Si eu vorbeam tot de oameni, dar ai dreptate, din pacate cam asa suntem...:( si tot din pacate tot mai multi dintre cei care refuza sau nu vor sa accepte ritmul asta se retrag, ne retragem din fata nesimtirii, falsitatii, tupeului s.a.m.d...Pacat!
Acum cred ca-i timpul sa mai ascult melodia aia faina a baietilor de la Vama Veche si sa beau un pahar! Noroc! :) Numai de bine!

ogarafgan spunea...

Sanatate Codrine! Numai bine si tie si savureaza-ti lichidul cu spor in pahare! :)