Photobucket

vineri, februarie 05, 2010

Prietenul meu

Merg pe o stradă lăturalnică. E soare, e dimineață. Atât știu, că alerg la doctor.

Pretinul meu cu clipsuri la urechi ...... în zilele bune

_IGP4719.jpg-1

Mă întorc, câteva ore mai târziu. Același soare, care pe străduța mică unde nu ajunge vântul, are putere. Îmi scot piticul din geanta care i-a fost mai mult casă în ultima vreme și-l pun pe jos să-l mângâie razele călduțe. Merge un pic, impiedicat, ca un om beat. Se oprește și se vede pe fața mititica, ce i s-a impuținat și mai mult, că-i face bine. Moțăie pe loc ca un puiuț de găină de-abia ieșit din găoace. Îl strig să mai meargă puțin, dar nu aude. Se vede că a obosit.
Mă duc, îl iau ușor, îl mângâi și-l bag iar în geantă. Mă gândesc că poate-i ultima lui plimbare prin baia călduță de soare. Ultimul an, ultima primăvara!
Doctorul a zis că nu mai are ce să-i facă!

Tot pretinul meu "cap de pulă" cum l-a numit cineva acum mai mulți ani

_IGP4722

10 comentarii:

Danca Danela spunea...

da, prietenul ...prietenul

Crin spunea...

bai, ma termina blogurile tale :(
sper sa supravietuiasca micutul, mi se rupe sufletul.. imi inchipui ca tie ti-e de o suta de ori mai greu.

Catalin spunea...

Da, şi vin eu acum şi fac o profeţie, ca să umplu lumea de draci, deşi până la urmă cam aşa va fi: viaţa merge înainte şi, deşi ai să te juri că nu vei mai avea nevoie de un alt prieten canin, după ceva vreme sufletul tău te va pune să alegi un alt suflet micuţ pe care să-l răsfeţi cu...ce vreţi Dvs.
Aşa va fi...e o lege nescrisă...parol!

bogdan spunea...

Imi pare rau...

andrei spunea...

offff... mai "cap de pula"... :(

Sanda spunea...

pretenul meu s-a dus si doare al dracului de tare...sper sa reuseasca micutul si tu sa nu treci prin asa ceva

InGri spunea...

Pui mic si dulce... as indrazni sa va recomand un veterinar care face minuni... se numeste Catalin Andreescu, lucreaza la Coravet, in zona Parc IOR - datele le gaisiti aici http://www.coravet.ro/echipa.html
Nu e reclama, e doctorul pisoiului meu, Leon, mi-a mai ingrijit o serie de catei luati de pe sub Podul Grant, incepand cu Maia-zisa mocheta, Nano zis si Nanotec, precum si pe fratii lui, Nina si Nucu.
E un om daruit profesiei, e unul din oamenii rari...

ogarafgan spunea...

Mulțumesc tuturor celor care au avut o vorba bună pentru piticul meu!

Cora spunea...

Buna, m-a impresionat povestea micutului tau. Imi pare incredibil ca de la o masea extrasa sa se ajunga aici...sunt medic oftalmolog, nu veterinar, dar logic daca o sangerare nu se ma opreste se poate coagula locul respectiv, si astfel se inchid vasele...si cred ca are nevoie de niste perfuzii macar, saracutul. Vezi la veterinarul recomandat mai sus, cred ca sunt sanse sa isi revina...poate ne dai vesti bune...

ogarafgan spunea...

Mulțumesc Cora!
Mă mișcă faptul sunt atâți de mulți oameni legați între ei prin iubirea față de animale!
Doctorul vet este al lui Shicone(piticul) de mulți ani. L-a făcut bine de multe ori. Acum avea infecție mare, îi curgea sânge dinainte să-i scoată dințișorii și s-a făcut acolo țesut de granulație. Numai cauterizat se putea, că ața nu ținea. A slabit deși mânca binișor. I-a făcut 2 transfuzii de sânge, vitamine, aminoacizi, fitomenadion, etc. La cauterizare a văzut că i-a ajuns infecția pe os. Și ochișorul și nara de pe partea aia nu sunt în regulă. S-a uitat astăzi în guriță și acolo s-a prins frumos operația, dar curge sănge pe la alte 2 locuri de unde-i făcuse extracția. Offf, nah, asta e, să-i schimb doctorul mi-e frică! E și foarte slab, îi dau antibiotic și pastiluțe de inimă. Are 15 ani, e bătrânel cu multe complicații.
Chiar nu știu ce să mai fac, dacă să mai fac, pentru că mă topesc pe picioare lângă el, când îl văd cum se chinuie, iar eu mă uit neputincioasă. E groaznic, numai tăcere și horcăieli, că n-are darul vorbirii să-mi spună .....
Am spus mai multe ca să înțelegeți, dar aș prefera să nu mai vorbesc despre.
Mulțumesc frumos de interes, mai alină bezna din creier și ia din greutatea de pe piept. Dar nu eu contez acum!