Photobucket

luni, iunie 12, 2006

Fapte...


bune? rele? ne deosebesc intre noi sau ne definesc ca indivizi unici, care ne copiem unii pe altii :D sau chiar suntem originali macar prin ADN daca nu prin altceva.
Se pune problema daca sa faci o fapta buna este fara niciun substrat, sau o faci cu gandul ca ai obtine ceva, nematerial, ca recunoasterea sau acceptarea intr-un grup, etc.... Eu una sunt circumspecta, dar la urma urmelor suntem oameni, si cine n-a gresit niciodata sa arunce primul cu piatra.
Coada la supermarket, in fatza mea o tanti aka hoasca prin purtare. Ce era la gura ei, mai rar, dar mai rar era faptul ca fetishoara de la casierie nu zicea nimic. Si culmea chiar nu era vinovata. Ii gasise o multime de bube hoasca, dand exemple de alte cozi la alte supermarketuri, unde i se intamplase ei nu'sh ce. Pleaca bombanind in barba cu restul numarat in mana. O vedeam indepartandu-se si o injuram in gand, ma scosese din lenea si binele care le simteam in momentele de dupa ce-ti cumperi ceva bun si d-abia astepti s-ajungi acasa sa papi. Si pac, ii pica o hartie de 10 mii. N-o fac atenta, oricum ar fi trebuit sa strig. N-aveam nici cea mai mica intentie, dupa cat rau ii facuse fetei gratuit. Tot asteptam sa se intoarca sa-i ia, in timp ce plateam cumparaturile. Culmea nici n-a trecut nimeni, era pustiu. Trec de casa, ma dus spre bani, ii ridic, mai ma uit o data sa vad, tot nimeni, si ma indrept agale spre iesire mustacind de satisfactie, primise macar o parte din ce merita!!!!
Deodata aud glasuri ridicate in spate si intorc capul; se intorsese si-i facea scandal tot bietei fete c-a vrut s-o insele si nu i-a dat restul corect. Ma infurii cum rar mi se intampla, si asumandu-mi rusinea de a recunoaste ca eu ii luasem, ma intorc. Intre timp fata scosese 10 mii din casa si-i intindea hoastei, platindu-i efectiv din buzunar.
I-am smuls banii din mana babei, i-am intins casieritei si i-am dat un perdaf hoastei de m-a tinut minte.... sper. I-am spus ca ea era vinovata, ca i-am gasit pe jos si ca se legase degeaba de cine nu trebuia. Daca vroia un vinovat, n-avea decat sa se uite in oglinda, ca nu era in stare sa tina banii in mana. S-a inrosit toata si s-a indepartat tot avand ceva de spus, dar s-auda numai ea.
La faza asta cred ca sunt 4 categorii de oameni: 1- cei care o strigau pe loc sa-i spuna ca i-au
cazut banii, neinteresandu-i nedreptatea facuta fetei
2- cei care o strigau printre dinti injurand-o
3- cei care faceau ca mine
4- cei care-o auzeau acuzand-o pe casierita ca nu i-a dat restul in regula, dar plecau bucurosi cu 10 mii in plus in buzunar.
E atata gri comportamental, ca mi se apleaca de prea mult. Sunt situatii si situatii. Oare daca ar pierde Copilashul Nhinuni sheva, cine i-ar da inapoi? Eu una, sigur nu, binenteles nu ceva vital, sa zicem 100 de verzisori!!!!

5 comentarii:

bomath spunea...

Oare chiar toţi „compatrioţii” noştri s-or simţi bine furând? I-o încânta aşa tare când ajung să fie şi ei luaţi pe post de... casieriţă furăcioasă/neatentă?

Anonim spunea...

Bomath nu mai fi si tu suparat acum.... n-ai inteles substratul, io da, cred ca "micul neuron" totusi lucreaza!!!... i se trage de la spatiul vast de prinprejur, National geografic scrie pA dansul.
Dupa raspuns, sunt doar cativa care l-ar da ;), mie-mi place nespus de mult.
Ironia-i la mama ei acasa la mister compatriot, dar pacat, pacat draga Compadre ca umbli si tu cu jumatati de masura, scrii un raspuns dar fara curajul de a-ti scrie numele adevarat. Procedasi un pic mai mult egal cu mine. Dar ai dreptate cu cinstea nu faci nimic in ziua de azi, iar la jumatatea de masura din nou ai dreptate, trebuie sa iau masuri, urgente!!!

Anonim spunea...

eu nu am avut timp sa citesc printre randuri dar din poveste cred ca ar fi trebuit sa inapoiezi babei banii din prima (sau eu asa as fi procedat) o mai scuteai si pe fata de intoarcerea scorpiei. eu cu astia asa mofturosi din principiu ma cerc atunci si e fain ca sare toata lumea, ce mai, tiganie... asa ca la noi, la romani sau rromi?

liz

Anonim spunea...

eu sunt categoria 0 sau categoria 5 dupa cum preferi: asa cum imi place din ce in ce mai mult in ultima vreme joc in alt film si ceea ce se intampla nu ma implica pentru ca sunt undeva departe, sunt un simplu spectator.
probabil ca toata povestea m-ar fi durut cam unde il doare pe tim: http://stefandinu.blogspot.com/2006/06/el-e-tim.html

ps: oricum cam de kkp sa te bucuri la 10.000. ar fi trebuit sa dai dovada de sictir si sa ii lasi acolo

Anonim spunea...

Sarumana de comentarii la cei ramasi... noname bucuroasa de trecerea ta flu-flu neinteresata si rece la ce se intampla :D, n-ai inteles totusi ce zisei; nu m-am bucurat de 1o mii, i-am scos din buzunar de multe ori si i-am dat la amarati, m-am bucurat de faptul ca i-a pierdut baba, am considerat-o ca o pedeapsa de undeva dinafara. Daca ati fi auzit ce cuvinte grele ii spusese fetei, sunt sigura ca procedati ca mine