Photobucket

miercuri, februarie 02, 2011

Dans



Dans, ”Tango. Radio and Juliet” la Opera Națională București. Un dans modern imbinat cu elemente clasice. Artiști foarte tineri, extraordinar de talentați prin naturalețea cu care abordează stiluri coregrafice extrem de diverse. Printre ei și coregraful de origine română, Edward Clug, a cărui semnătură se regăsește pe cele două lucrări, spectacolul fiind alcătuit din două părți ”Tango” și ”Radio and Juliet”, unite printr-o singură temă. Singurătatea, mai ales cea a singurătații în dragoste, redată prin mișcare pură.
”Tango” descoperă spectactorului o lume a străzii, intens colorată și încărcată de povești. Diferite cupluri ce trăiesc cu pasiune o viață tumultuoasă la adăpostul unui decor de fundal din jaluzele negre, întinse pe toată lungimea și înălțimea scenei. Printre cupluri, unul format dintr-un orb și-o mută, cu declarații în limbajul lor, al surdo-muților.
În ”Radio and Juliet” se desprinde doar ideea personajului Julietei din scenariul lui Shakespeare, o ființă inocentă ale cărei sentimente sunt prinse într-o lume dominată de principiul masculin, extrem de violent. Totul perindându-se prin fața ochilor noștri pe muzica formației Radiohead.

Spicuirile sunt din revista ce se găsește la intrare și care ar trebui citită înainte de spectacol. Un spectacol extraordinar, pe care îl recomand cu căldură.

PS - pentru cei ce vor să fotografieze, este strict interzis și anunțat de mai multe ori. Am fost atenționați o dată, a doua oară mi s-a spus delicat că voi fi dată afară!!!! Ce rahat! Și așa mă chinuiam să nu se vadă lumina de la display

IMGP2550

2 comentarii:

francisc vaida spunea...

...daca ii deranjai cred k este ok sa nu te lase ...dar eu cred k nu ii deranjai ...este trsaditionalul ,tipicul..deja impamintenitul...nu e voie ...!

..incearca sa intrebi ,ceri sau ...orice intrebare adresata oricui in romanelle..si ai sa vezi k primul cuvint si/sau grimasa este de negare ...!!..cuvintul NU il avem in codul genetic...! nu-i chip fara el..!

ogarafgan spunea...

Nu deranjam Feri, le furam sufletele. Nu foloseam blitz, iar declanșarea este destul de silențioasă, de vreme ce nu mai folosesc ist*DS-ul. Iar pe muzică nu se aude chiar deloc.
Așa e la noi, totul e cu nu în față, că așa vrea limbricul din noi :(
Și uite, cum le fac eu reclamă, uauuuu, câh, să-mi fie rușine!!!!
Câtă prostie!