Photobucket

miercuri, iunie 29, 2005

Nesomn si Cai

Simt bucurie....de ce? cred ca de nesomn,dar nu asa de o zi,2oua,ce ziceti de 70 de ore,si ca sa vezi,sunt la computer(a se citi cum se scrie in ours),cu chef de scris,sa zicem.
De fapt vroiam sa spun de ce sunt bucuroasa.....DUMINICA MA DUC LA HIPODROM LA PLOIESTI....LA CAI.Este un vis al meu de cand eram de-o schioapa,si se pare ca voi reusi sa-l implinesc.....ciudat....fata de altii la care se pare ca toate le reusesc,eu trebuie sa ma mir,sa ma intreb cum de se poate.Dar cine stie? nu-i timpul pierdut,pana duminica mai sunt cateva zile.
De la cativa anisori,a fost o cearta permanenta intre ai mei si subsemnata...in permanenta le ceream sa ma inscrie la scoala de "calarie" vorba populara,de echitatie habar n-aveam.Binenteles ca ei castigau tot timpul.N-am mirosit hipodromul,mai departe de ruta de noroi de tzara amestecat cu balegar de cal,unde ajungeam in fiecare vara(o sa povestesc odata despre)
Iubesc caii,iubesc maiestuozitatea lor,frumusetea formelor,unduirea curbelor coapselor,ochii mari si blanzi de culoarea castanelor coapte.In clipa asta nu pot sa vad decat o foto ce-am vazut-o mai devreme intr-o revista Photo straina,dar n-o vad statica....doi cai cabrati pe picioarele din spate,cu coamele lungi,foarte lungi,neangrijite,miscadu-se frenetic in bataia vantului puternic,unul mai ridicat decat altul,cu pieptul indreptat catre mine, plin de vene de sange ce pulseaza intr-un ritm salbatic,ca si ei.Superba fotografia,superbi caii,daca as fi intrebata in ce as vrea sa fiu schimbata n-as ezita in a alege calul,si nu as vrea unul cu picioare subtiri,un pur sange arab de curse,as vrea sa fiu un Lipitzan.Cum sunt Lipitzanii?Enormi,cu picioare puternice,groase acoperite de fire lungi de par in partea de jos,cu pieptul dublu decat al unuia obisnuit,cu o putere fantastica in corp spunandu-se paremi-se,nu sunt chiar sigura,ca pot trage pana la o mie de kg odata.Dupa parerea mea nu cred ca exista animal mai frumos.
La curse,probabil nu-mi voi vedea iubitul,dar este deja in sufletul meu,si-l port cu mine peste tot .

2 comentarii:

Anonim spunea...

Lipitanii sunt altfel decat spui tu (uite aici o descriere: http://www.lipizzan.as.ro/ro/calul_lipitan.htm) :) ... Cred ca te referi la alti cai, exact cum zici, foarte puternici si bine facuti, crescuti intr-o vreme in Franta si numiti Poitou (http://www.tiho-hannover.de/einricht/zucht/eaap/descript/791.htm) ... sunt de fapt mai multe rase.

Oricum, calul este cu certitudine un animal superb. Uite o poza aici ... incredibila: http://www.hedweb.com/animimag/horses-snow.htm ...

Toate cele bune, si scuza-mi indrazneala! :)

ogarafgan spunea...

Multumesc de poza si de trimiteri, dar exista un lipitan romanesc, creat la noi, care nu seamana cu ce mi-ai aratat tu, nu are capul incovoiat sau bomabat cum naiba sa-i zic la galusca aia?