Photobucket

sâmbătă, februarie 14, 2009

Breazu, inapoi, doi! ..... la scoala vietii



Ani de liceu!!!!! acum la protv. Ha! o epoca, de demult tare, cand mi s-a format o noua concretiune, sau mai multe, nu zic unde fiecare! Concretiuni de pe vremea ceausista, vreme de uniforme, bentite si numere matricole, vreme de bufon sef, de grup, vreme de iubire.
Vremuri cand, asa cum luam viata de buna si nu ne dam seama ca este-un dar pe care ar trebui sa-l pretuim, asa nu luam nici noi, cei de atunci in seama darul tineretii, al oamenilor care-ti roiesc in jur si tu cu ei, vreme-n care inconstienti sau foarte putini constienti, ne construiam o viata.
Oricum, mult n-ar conta, pentru ca intr-o fractiune de secunda ulterioara, se poate schimba totul. Important e ce s-a intamplat atunci, in prezentul trecut, un prezent care nu se va mai intoarce niciodata inapoi.
De fapt ce inseamna "a se intoarce inapoi " ? sau macar este exprimarea corecta? ..... cica e acceptat.
Orice s-ar intoarce inapoi, ar fi tot cel care a plecat? sau nu?
Se spune ca fiecare lucru ar avea timpul lui! sa fie un timp sau pot fi mai multe timpuri? si daca sunt mai multe timpuri, cum timpul se schimba in permanenta, sa fie acelasi lucru sau altul?
Am vazut de multe ori, in filme, pentru ca viata reala mi-e straina, ca multi, foarte multi, cat ii frunza si iarba, oameni realizati profesionali, se simt la fel de singuri si nefericiti ..... caaaa ......
Atunci?! e mai bine in mai multi, dar ingrozitor de accentuat de singur? sau in starea naturala de singuratate de unul singur?
Parca am fi niste oi bete! cautam si cautam o viata intreaga, CEVA sau PE CINEVA!!!!! dam cu cap-un gard, dar ce conteaza, avem capul tare si o luam de la inceput.
Oare cati gasesc ceea ce cauta? si cati raniti raman din acest razboi? cand unii calca pe trepte calde de carne si sange terciuita?
Oare sa existe trepte numai din trandafiri? fara tzepi, sa poti calca cu pas usor si calcaie netede si moi pe covorul catifelat de la picioare.
Un rai pe pamant, ca altundeva unde?
Sunt convinsa ca se poate! cu foarte multi bani! dar cum s-ar fi facut cei foarte multi bani? probabil pe timpul anilor de liceu!!!!
Si uite-asa se-nchide-un cerc, mai mare sau mai mic, si ne trezim fatza-n fatza cu niste coarne care ne par extraordinar de cunoscute. In prima secunda suntem siguri ca e o oglinda, dar mai apoi pipaim si stupoare, suntem tot noi, oile bete, dar ...... suntem aceleasi sau o idee mai intelepte, dupa un ocol de-un cerc? a se citi mai batrane. Deci nu suntem aceleasi, avem coarnele mai lungi ...... si viata de trait? mai scurta, dar cica mai implinita! pauza de tavaleala ..... poate undeva pe circumferinta buricului.

Se fac la ora actuala facultati! pe banda ...... observati pluralul. Exact ca si cacatii, cand esti stricat la burta.
Ce-ar fi sa putem face din nou liceul?! dar unele speciale, pentru oameni maturi, ca si segment de varsta. Numai ca la nivel de ani de liceu normal...... hihihihihihi!!!!!!!!


iasii-340

Niciun comentariu: