Photobucket

luni, mai 10, 2010

Bulgaria - actul doi




M-am întors azi-noapte pe la 12 în București. De la bulgari :))))) Fusăi in 7 zile de doo ori. Nesătulă sunt :)
Frumos, foarte frumos la bulgari! Cât de aiurea-mi sună, când știu ca de fapt este teritoriu românesc convertit!
Ca să nu mai spun că este superb să vezi munții prăvălindu-se în mare! Care nu mai sunt ai noștri, că deh ...... Ce săraci suntem! ..... Din toate punctele de vedere.
Mie cel puțin, nu mi s-a părut mare diferență între țări, nici măcar între populații. Cu mici excepții. Marea majoritate nu cunoștea engleza, nici măcar personalul hotelurilor. Dacă nu pricepeau nici românește, nu-ți mai rămâneau decât semnele. Ale tale disperate, ale lor de lehamite.
Sărăcie, șters, ponosit. Tot ce ține de omenire. De natură, e altă mâncare de pește. Foarte multă zonă verde.
Și o altă diferență totuși remarcabilă, extraordinara curățenie! Nici-o hârtie pe jos, nici-o sticlă de plastic.

Am spus tot ce ține de omenire? Ei nu chiar tot. Recomand cu multă căldură și din toată inima, ciorba de pește! Deși nu mă omor după ciorbe, cine ajunge acolo, neapărat s-o încerce. Am comandat inițial stridii. Am mâncat căteva, când cineva m-a făcut să gust din ciorba lui.
Apoi am dat ditamai tava de stridii altcuiva și-am comandat ciorba. Numai la ea mă gândesc și-acum. Simt că m-am îndrăgostit! :)

259

PS: Am zis cine ajunge acolo?!!!! :)))) Acolo unde dragilor? La Balchik fraților, acolo îi ciorbița. Și-o mai fi și-n altă parte ; io atâta știu :D
Poza-i din Kaliakria :D

9 comentarii:

Mirela spunea...

Apai nu puteai, Marilena, sa trimiti prin curier rapid stridiile inspre mine? Pai asa ne-am inteles?! =)) Imi pare bine ca v-ati distrat la bulgari.... asta o zic asa de politete, de fapt sunt galben-verde de ciuda! Las' ca data viitoare nu scapati de mine!!!

ogarafgan spunea...

Hihihi, te cred! Și eu aș fi fost :)
6,90 leva o găleată de stridii. Oare în Românica tot atât îi găleata?
Merci! :)

Mirela spunea...

In ro gasesti la plasa si-s importate... cica noi n-avem mare =)) si nu vrei sa stii pretul...

Necronomikon spunea...

M-am tot intrebat de ce alte tari fost comuniste par sa fie mai civilizate decat Romania. Tot ce-mi vine in minte e ca poate n-au avut atatia tigani cat am avut noi.

patty_35 spunea...

Brava de calatorie!

Balchik-ul o localitate, odata, a noastra, plina de frumuseti, liniste si istorie...

Pup!

Ema spunea...

Ce-mi mai place si mie acolo !!! dar stiu un loc si la noi unde gasesti asa ciorba de peste buna si cu sos genocid din ardei iute si lamaie. pui maxim 3 lingurite altfel risti mult :) Pescaria este in Olimp peste calea ferata )

ogarafgan spunea...

Necro, nu cred că este numai de la țigani, este de la educație în cea mai mare parte. Lipsește cu desăvârșire. Chiar și cei puțini care o au, se ascund după ea, înșelând încrederea oamenilor.
Când la baza unui stat, stă numai profitul obținut pe absolut orice cale și călcând orice urmă de bun simț în picioare, nu ai la altceva să te aștepți.
Sărna de trecere! :) Mă bucur că mă vizitezi, americăniciule! :D

Mulțumesc Petruța! Da, am avut un pământ superb! Cu excepția limbii, oricum n-are rost să mergi la noi la mare. Așa că mă voi duce din nou pe-acolo. Este exact pe sufletul meu :)

Hihihi Ema, io pusei tot sosul de ardei iute, mmmmmmm, îmi vine apă-n gură. Mai că aș veni până la mare pt ciorbă!!!! :)))) DAr nu cred că e la fel! N-am mai mâncat așa ceva până acum, era alb gălbuie cu bucățele mici, mici și multe de carne albă de pește.
La noi cred că aș înota mult prin zeama chioară după o firimitură de pește.
Dar cine știe, nu am fost niciodată în Olimp! :)
Lămâie nu i-am mai pus, că era excelentă așa :)

Necronomikon spunea...

Marlen esti naiva daca-ti inchipui ca exista vreun stat in lumea asta care opereaza pe principii altruiste. Cine e la conducere vrea 2 lucruri: bani si putere. Aici peste balta in US este foarte evident.

ogarafgan spunea...

E evident și nivelul de trai Necro. Incomparabil!
Și atunci ce să mai spui?