Photobucket

miercuri, mai 19, 2010

Că altfel de ce?



Deci, a fost miting. N-am participat. La teve mi-a părut cam goală piața Sărăciei, săracă și în participanți, în sensul că ar fi trebuit pentru Maaaarele miting cel puțin dublu.
S-au vehiculat numerele între 30 de mii și 60 de mii. Și ca să nu existe întrebări, nu mă voi duce niciodată, dar absolut niciodată, la înotat printre, cum să spun ca să nu fiu iar bădărancă, aaaaaaaa, pisici ......
Vorba unuia, a fost miting și s-au întors exact cum s-au dus. Eu zic că mai săraci, că le-a trecut entuziasmul, le-a fugit speranța cu ața, vorba cuiva.
Dar de ce vorbesc? Poate ca să mă aud, de fapt ca să mă văd scrisă?! :D
Pentru că uitându-mă cele cinci minute la marea aceea de oameni, l-am auzit pe unul răspunzând (nu mă întrebați cum îl cheamă, era din conducere, ieșit la linșat o țîră) la întrebarea reporteriței - „ce spuneți de mitingul oamenilor sătui(nu de mâncare)? credeți că se va rezolva ceva?„ - cu următoarele cuvinte spuse cu îngăduința omului mare la adresa puradeilor sau cu condescendență - „lăsați-i să facă și ei miting, na, ce să facă și ei? „ - adică vezi doamne să nu se plictisească, să simtă că măcar fac ceva, să se îmbete cu apă rece ..... exact ca un copil care-l vrea pe moș crăciun în mijlocul verii, iar tăticul îi zice condescendent că mâine.
„DAR SĂ ȘTIȚI CĂ NOI TOT VOM TĂIA SALARIILE ȘI PENSIILE„

Am simțit cum clocotește sângele în tâmple!!!!! Nu suport politica, nu depind de ce se întâmplă acum în țară, dar să fie luați de proști atâtea zeci de mii de oameni și încă altele de stăteau p-acasă, mi-a venit voma-n creier instantaneu.
Mă uitam la teve, deja nu mai auzeam nimic, cu sonor existent, vedeam cum o mare de oameni dădeau din mâini și-și mișcau buzele. În timp ce alții stăteau confortabil în jilțurile de la palat, fără frica zilei de mâine.
Mi-a părut atât de ridicol și o milă imensă m-a năpădit. O mare de păpuși cu sfori invizibile, mânuite din culise pentru?!
Pentru ca cei de la putere să-și facă jocurile!!!!!!!
Nu va merge așa! Ori omorâți ca în 89 și adusă conducere dinafară, ori dat la gioale regulat și invizibil, ca picătura de apă chinezească.
Sună nu a mine, dar poate așa am devenit din cauza bunătății celor din jur, a semenilor mei.
Unde-i D-zeu?
Ha, dacă te uiți în urmă, întotdeauna gloata a avut de suferit și de slugărit la stăpân și cu șuturile-n cur aferente, tăieri de capete, tras pe roată, sau împrăștiați în cele patru zări de bidivii albaștri și măiaștri.
Offffff, câtă nedreptate strigătoare la cer! Expresie!!!!! Poate ca să urli la lună în clar de noapte nebună, că altfel de ce?

_IGP4946

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ei da! Aceeasi tristete imensa si sange urcat in cap le-am simtit si eu azi. Cu atat mai mult cu cat n-am avut teveu pe care sa-l inchid dupa 5 minute ca sa ma linistesc, ci chiar eu eram ... cumva teveul. Greu! Greu tare!

Catalin spunea...

Am plecat de la oile amatoare de sport şi m-am oprit la şobolani. I-ai văzut?

Bieţîvan Ratat spunea...

Îţi mai aduci aminte de efervescenţa spirituală din Piaţa Revoluţie pe vremea ”Golanilor”?
Ne vedem şi mîine în acelaşi loc, pentru acelaşi motiv - asta era ideea.
Aş fi crezut/sperat că aşa o să mintingească şi contemporanii guvernului Boc3.
A ieşit o cerşeală şi jeleală penibilă:
-Ne daţi?
-Nu!
-Atunci noi plecăm acasă.

Adevărul e că era timpul pentru încă o revoluţie. Acum timpul e cam trecut. Nu am băgat noi Guvernul în mormînt, ne bagă el pe noi.
Dumnezeu să ne ierte!

ogarafgan spunea...

Oana, Cătălin, Biețîvane, ce să mai spun, că am numai lehamite în mine!
O să pun un post nou, în care ....
Mulțam de trecere! :)

koma spunea...

nu ne mai salveaza decat bomba atomica, dar si aia bine plasata!

ogarafgan spunea...

:))
Mulțam de trecere! :)