Photobucket

marți, mai 18, 2010

Romania hezleftdăbilding




M-am uitat duminică pe protv la România te iubesc.
Nu e prima dată când mi s-a făcut rușine că sunt româncă, dar parcă de data asta chiar îmi venea să intru în pământ ..... și să ies pe partea cealaltă, în China :D
Chinezii, oameni care-n urmă cu douăj de ani, trăiau în gropi pline cu maghernițe mizerabile, astăzi, comuniști fiind, au o democrație greu de ajuns din urmă de oricine.
Vorbea o româncă stabilită acolo, chiar de 20 de ani. Vorbea cu dispreț de ce se întâmplă aici, dar și cu părere de rău.
Și a spus un lucru, de care eram conștientă, l-am strigat de multe ori în scrierile mele, dar niciodată n-a sunat atât de clar în mintea și inima mea, niciodată nu mi-am dat seama cât de multă dreptate aveam. Credeam că exagerez, cum mai auzisem vorbe, dar se vedea la fel și dinafară. Adică răspunsul corect.
„Oamenii sunt de vină, românii, că nu fac nimic. Nu muncesc, nu se zbat, decât în propria mocirlă. Iar puterea în loc să ieftinească traiul omului, măcar mâncarea și medicamentele, îl scumpesc. În loc să schimbe ce n-a mers bine, ei, românii, aleg aceeași conducere„
Deci în concluzie suntem proști, nepăsători și leneși. A vorbit extraordinar de frumos, mi-a pătruns până în adâncul sufletului doamna profesoară de balet. Spunea un adevăr, unul mare. Avea perfectă dreptate.
Și când a mai zis că nu s-ar mai întoarce niciodată aici, m-am simțit în haznaua lumii, pentru că realizam cu fiori reci pe șira spinării, unde mă aflam.
De la așa zișii prieteni apropiați, până la cel mai de sus om al României, suntem niște lături, căcați putrezi cum am mai citit prin alte părți.
Spun suntem, pentru că atunci când trăiești alături de așa ceva, e inerent să nu miroși la fel, să nu începi să te confunzi cu peisajul.
Să fac eu ceva?!!!! Nu pot decât să trag o linie, să mă delimitez, să mai pornească odoare de proaspăt dinspre mine. Nu pot decât să mă păstrez ca și până acum, sa nu mă folosesc de alți oameni numai pentru interesul propriu și-apoi să-i arunc la gunoi.
Și poate ne strângem mai mulți. Oameni simpli. Nu săraci cu mintea. Nu trebuie ieșit înainte neapărat dacă vrei să realizezi ceva.
Se poate și din umbră. Vorba altcuiva, să scriem, să pictăm pe pereți, poate să facem postere uriașe cu fotografii de-ale noastre, care să trezească spirite din come profunde.
Să trezească omenia din noi!!!!!
Să ne intereseze despre orișicine, nu numai de cei de pe urma cărora am avea un os de dinozaur de ros.
Se bagă cineva la așa ceva? Eu da! Se poate conta pe mine.

So „What the fuck is wrong with you people?„

_IGP4725

17 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Cu prima parte a textului nu sunt de acord. Adică eu nu mă simt asa, ... parfumat, ca în descriere. Desi îi înteleg foarte bine pe cei care nu mai rezistă si pleacă, chiar si în China (cred că i-au plăcut în copilărie tenisii chinezesti :) ).

Dar sunt de acord cu apelul de la sfârsit. Asa ar trebui să fim cu totii...

Catalin spunea...

Mai vorbim peste 3 ani...

Mirela spunea...

Bravo, mă, eu am crezut că la mine e din cauză că-s mai mică şi că îmi umblă trăznăi prin cap. Adică asta era replica oricui îi spuneam că nu-mi pare că românii dau în brânci după muncă şi nici că ar şti ce e aia etică, profesionalism şi alte alea... Măcar nu-s singură în univers!

Danca Danela spunea...

Marilena, fara Dumnezeu, nimic nu putem face!Daca te tai la un deget , te doare...asa ar trebui sa te doara si de cel ce ...zici tu e un rahat...ca el nu vede ce vezi tu , dar nici tu nu stii cine-i haituieste lui mintea si vointa si de ce nu vede binele .

Fara Dumnezeu nimic nu putem face...iar Dumnezeu inseamna, Biserica, 10 porunci, post si rugaciune si mai ales, fapte bune...jertfire.Sa imparti cu cel mai rau bucata ta de bucurie (paine, safire, carte)ca sa-i arati ca exista iubire.

Da, e greu....trebuie sa ne zdrobim mai intai inima noastra, altfel nici in desenele de pe pereti nu vom putea fi convingatori!

Profesoarele mele de balet , nu ar pleca nicaieri.Una din ele este maestra de balet, una mare de tot...cat o valoarea culturala romaneasca!

toate stirile sunt pentru a ne manipula...tocmai China nu e cea mai democratica...aminteste-ti cat au stat langa Herastrau cei cativa chinezi in corturi improvizate, au prins peste din lac si i-au hranit cativa romani.
Stii cati copii ai voie sa faci in China? Si de cand acest drept e al oamenilor si nu un dar de la Dumnezeu, asta numesti tu democratie, obligatia la a opri sarcina?
http://www.dervent.ro/rostiri.php?cID=cat-rostiri-ortodoxie&rID=94&rType=ART&rOP=more

Si pe mine iarta-ma ca iar am tinut usa deschisa in casa ta si-am zabovit pe prag.Esti om bun, dar fara Dumnezeu nu ai simtirea bucuriei , a iubirii in inima si tot vrei sa fugi, i-auzi acu, taman in China...

dulcinea spunea...

Io ma bag. Desi nu stiu sigur daca nu ar trebui sa ne scoatem, ca bagati suntem cu totii, pana-n gat.

Paul Radu Mircescu spunea...

Sunt de acord cu dumneavoastra si cu doamna profesoara de balet. Parerea mea e ca Romania nu se va face bine - nu in timpul vietii mele, nu stiu cum va fi peste 100 de ani... Si as adauga ca, daca as trai intr-o tara normala, nu as avea blog. Acesta e un refugiu. E pentru ca trebuie sa traiesc si eu de-adevaratelea undeva. O zi buna, doamna.

ogarafgan spunea...

Marcel,se pot face multe, dar n-am stofă de lider :D
Și de plecat, de ce nu ai pleca undeva unde lucrurile se mișcă, vezi ceva concret, nu numai ciomege după ureche?

Cătălin, hahaha, putem vorbi și după o oră, sau alți doojdă ani, dac-oi mai trăi până atunci, nu se va schimba nimic, pentru că avem submediocritatea în sânge, pentru că cei valoroși au plecat, pentru că nu există caracter, unul general valabil. Sau te refereai la altceva?

Mirela, offff, începem să sunăm și noi, ca ăia de la tocșoooouri, vorbim mult, dar nu facem nimic. Măcar nu ne dăm în bărci pe sticlă .... prea mult :D

Dăncutza, să împart cu ăla răul?!!!! Poate pumni în cap. După tine, după preceptele tale, ar trebui să-i dau și lu dracu o felie de pâine și să-l țin la sân, dar am văzut că nici numele nu i-l pomenești!
Și dacă tot zici astea, tu le urmezi cu sfințenie? Sau oricare altul. Nici jumătate nu cred. Atunci de ce mai vorbim? Sunteți și voi un fel de popi? Trebuie să urmăm ce ziceți, nu ce faceți?
Deci toată lumea e un fel de popă general, dar care trebuie regulat :D să se ducă la biserică la iertarea păcatelor, să se golească conștiința ca deh, am scăpat c-o miruială, și-apoi o luăm de la capăt.
Măcar la mine, ce-i în gușă-i și-n căpușă(hihihi, ce exprimare! m-am băgat și pe guguloi să văd de căpușă ăsta :)))
Departe de mine gândul să te jignesc, ești un om bun, dar cuvintele alea găsite într-o carte scrisă tot de oameni, nu sunt pentru mine. Poate, cum zici și tu, au fost propagandă la vremea respectivă, după mine sigur.
Un altfel de supunere oarbă de frică sau de venerare a unei forțe, a mulțimii, a hoardelor sălbatice. Vorbiți de chestii care nu le știți, doar vi le închipuiți, sau le-ați auzit, că au existat odată sau sunt invizibile astăzi.
Nu pot fi ipocrită. N-am putut niciodată să spun una și să fac alta .... decât dacă am uitat, sau obligată de împrejurări, dar f rar, pentru că îmi repugnă.
Știu că n-o să te simți prea bine cu ce am scris, îmi pare rău, nu-i intenția mea. Astea-s convingerile mele, care tot după părerea mea, sunt de bun simț, reale ca și viața, că atât avem, o viață pe pământ.
Spune-mi numai, dacă i-ai da o felie de pâine celui care ți-ar omorî părinții? Sau te-ar ține pe tine în lanțuri, fără apă, fără mâncare, fără medicamente, în timp ce el se lăfăie in jipane, vile și croaziere? Trebuie să fii dus cu capul!
Iar cu obligația de a face un singur copil, la cât de mulți sunt în China, este de bun simț, altfel s-ar duce dracu traiul lor. E mai bine ca la noi, de fac câte 7 copii și n-au ce le da de mâncare, îi pun să cerșească, îi vând sau devin violatori și criminali, dorm pe stradă sau sunt molestați de pedofili, duși în țări străine pentru asta? Să nu mai spun de atenția și grija pe care le poți oferi unuia singur, în condițiile în care traiul nu ți-e îndestulat.

Dulcineea, ne băgăm, ne scoatem, tot aia, dacă nu se schimbă rezultatul.

Iar domnului Paul Mircescu, care încă o dată dă dovadă de o minte de excepție, toată stima.
Nici eu nu m-aș fi refugiat într-un blog, într-o societate normală.
Aici ne creăm o lume pe care ne-am dori-o, aici putem visa pentru câteva minute, putem plânge, striga, înjura, iubi, putem fi noi, cei adevărați, cei care au curajul să se dezvăluie.

Mulțumesc de trecere oameni buni, și dacă am supărat pe cineva :) cu spusele mele, îmi cer iertare, nu cu intenție.

Asta îs io, dar nu vă împiedicați de mine.
Lumea-i mare! :)

Bieţîvan Ratat spunea...

Am primit ieri pe mail răspunsul la întrebarea ta finală, de 1000 de puncte, dar nu de la chinezi, de la japonezi (9 motive care ne-au adus unde şi cum suntem):
1. Nimika Nuimoka
2. Yaspaga Shidute
3. Vreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Winoakuma Kuosuma
6. Furatzara Kutotu
7. Bagabany Labayatu
8. Totkumita Madeskurk
9. Nufurytu Furyo

Poza-n-schimb, nu-i ca realitatea romînească, e chiar faină. Coroborînd-o cu textul trebuie să înţeleg că e vorba de tumori? Ai fost însă cam zgîrcită cu cîmpul de profunzime.

Mihaela.Cojocariu spunea...

Adevăr ai grăit... de prea multe ori ne e ruşine că suntem români şi (aproape) niciodată nu suntem mândri pentru asta. dar cred că oriunde am fi în lumea asta, fie şi în cea mai civilizată şi perfectă ţară din lume, am găsi motive suficiente să fim nefericiţi (şi să avem nevoie de un blog).
voiam să-ţi spun să sunt alături de tine, nu ştiu cât de mult ajută. dar dacă tu crezi că se poate schimba ceva, let's do it!

Catalin spunea...

Peste trei ani să mai analizezi problema asta odată...

ogarafgan spunea...

Biețîvanie, mulțam frumos de vizită și aprecierea pozei :)
Era vorba de foaie verde de trei dude leliță, leliță, nu de tumori. Adică de vorbit mult și făcut nimic, cum pare să sune și ici :))

Mihaela, :) am spus mai sus că n-am stofă de lider. Poate idei și participare, calmă, green peace-ioasă. Violența verbală sau fizică nu-mi place. Ar trebui organizare. Ehei, multe. Role, vopsele, lanțuri, lacăte, chestii care la prima ocheadă par puerile.
Mulțumesc de susținere, știu că fiecare căutăm un punct de sprijin, real în universul ăsta.
Și aici nu-i vorba de fericire sau nefericire, ci de demnitate și respectul omului față de semenii lui.
Mulțam de trecere! :)

Cătă, ne lămurirăm live :D

Anonim spunea...

nu pot sa spun decat Felicitari !!!
https://sorinadavid.wordpress.com/

ogarafgan spunea...

Mulțam Sorina! :)

Anonim spunea...

Se spune ca o simpla rotita mica, mica, intr-un mecanism, la un moment dat il poate gripa.
Io zic ca treaba asta e un mare rahat. Poate bloca un sistem normal, bine gandit si construit, functional adicatelea.
Sistemul nostru e construit de niste jefuitori de tara. Si jefuitorii astia au avut grija sa construiasca un sistem in care rotitele mici nu sunt incluse. Ne sare randul la miscare.
Asa ca mama, daca tu ai impresia ca io cu tine si alti cativa zapaciti de pe aci putem schimba ceva, te inseli amarnic.
Singura noastra sansa este sa ocolim, sa ne vedem de cacatul nostru de viata asa cum este ea, sa ne-o facem mai misto, asa cum credem de cuvinta si sa nu derapam in directia jefuitorilor pentru ca in momentul ala ai belit-o.
Chestia cu iesitul in strada? Vax, sa iasa aia care au stat la vot in casa.
Io am mai iesit candva ca fraierul, acum vreo 20 de ani si de atunci o tot sug.
Acum sa iasa cretinii astia care termina licee si facultati pe banda rulanta, iar ei sunt analfabeti si nu deosebesc coca cola de urina.
Sfatul meu: vezi matale de viata, cumpara-ti niste ingerasi de portelan si picteaza-i cu oja. Si fa fotografie multa ca te pricepi si asta e cel mai important.

ogarafgan spunea...

Hahaha, tocmai puneam de-un post nou uomule :)))))
Da tot m-aș face o haiducă și le-aș da la cap, sistematic. Luat de la bogat și dat la sărac, fără să mă știe nimeni.
Nu contează că acum fac literatură :D

Anonim spunea...

bai..unde-i mura mea ?
unde-i a patra mura ? vreau sa stiu?...sau macro asta nu ie bun, ca zicea un don profesor in viata la o donsoara ametita ca macrourile sunt ca femeile...la ce s-o fi referit...?
mie sa-mi pui mura la loc in poza... :))))
ps
ideea e ca, tot citind pe aici pe unde nu am mai fost de multicel (si acum ma rusinez si iau pozitia ghiocelului)mi-a revenit buna dispozitie..de la energia ta pozitiva poate...o sa te citesc in fiecare dimineata...din egoism :)

ogarafgan spunea...

Păi de ce măi ina nu mai fusăși de multicel? Parcă mă ceteai în fieșce dimineață la cafea?!!!! :P
Și mura ta e dudă =)))) Să ți-o pun și-n gură? Mura? :))
Mulțam de trecere! Mai deasă! :)