Photobucket

joi, decembrie 18, 2008

Inima dintre griuri



Iar se simte ceva in aer, si nu, nu e mirosul de cacat ce vine dinspre sferele inalte ale patriei noastre dragi, a nu se confunda cu muntii.
Se simte freamatul sarbatorilor care-mi sunt atat de dragi, cele de iarna, de fapt Craciunul. Desi aceleasi, in fiecare an le percep diferit, de la trist la jeo man fish, si de muuult tare de muuult la fericit.
Anul asta n-are nimic special, m-am obisnuit cu statutul de spectator, dar am ajuns la o concluzie batraneasca inteleapta, totul e sa le privesti din scaunul pe care scrie "sanatos" ...... o secunda ...... tre' sa-mi fac numarul de tavalit pe spate, cu cele lumesti in sus ..... ok m-am racorit si pentru c-am stat cu cracanutzele in sus, parca am avut si ceva, cevaaaa?????!!!!!! .... nu-mi mai aduc aminte bine ceeee???? parca incepea cu O, cu oo, oooooo ......oare?!
Nu stiu de ce simt ca freamatul strazii se schimba, nu stiu de ce simt ca lumea, poate nu-i mai buna, dar e fericita, implinita, relaxata, si-mi transmite si mie din starea ei, o boala care se ia si de care n-as mai vrea sa scap.
Poate luminitzele din copaci, de pe stalpii de telegraf, de pe cladiri, poate sacosele pline si multe, poate mirosul de brad sau privirile scanteietoare ce se intrezaresc din hainele multe si negre cu care se infofolesc oamenii, cert e ca simt viaza, pulsand, pulsand straniu, exact ca o inima in stop cardiac ce reincepe sa bata sau si mai bine ca o inima de piatra. In fiecare an e programata la ora, luna fixa sa bata. Dumnezeu i-a dat totusi o sansa la trezire, iar oamenii i-au acordat un contzed, o pauza de la impietrire, in care bate nebuna, nebuna dupa aer, nebuna dupa munti si zapada, sau pur si simplu nebuna.
O nebuna cu luminitze lila in par, culoarea mea preferata, o nebuna cu masina de spalat gigant in geam, la care daca te uiti atent pretz de cateva minute, timp in care-si ruleaza programul, ajungi ca Baghera, pantera neagra hipnotizata din Cartea junglei.
Nebuna! nebuna ce sta intr-un intunecat spate de bloc, un sfert de ora sub un copac, intr-o noapte rece caldutza de iarna si asculta. Asculta cum ii vorbeste duios din miile de limbutzele ramase uscate din toamna, ce-i fosnesc cuvinte in ureche, cuvinte numai de ei intelese, in liniste, in vant, in armonie.


intre griuri

7 comentarii:

Anonim spunea...

OBOSITA-N ASTEPTARE...

(gasita sub bradul meu ptr Marilena, cu mult drag)

cand vine Craciunul si nu te gaseste..
cand golul din suflet mereu iti tot creste...
si-n loc de tandrele cuvinte ...asteptate...
raman doar amintirile trecute...sau furate..
........
cand vine Craciunul si mainile se-ntind spre iubire...
cand negasind impreunarea...din clipele divine...
raman doar obosite, aseazandu-se cuminti ...in asteptare ...
sa vina alte zile, alti ani cu fericirea lor .."cea mare"...
....
cand vine Craciunul...
eu o dorinta am...pentru fiecare...
ca-n toate zilele ...de sarbatoare...
sa topim, cu sufletul, intreaga gheata ...
si-n tacere, obositi, sa NE simtim... doar VIATA...
LA MULTI ANI !!!!!!!
(sorina/21.12.08)

ogarafgan spunea...

Multzam Sorinuco! io versuri pauza, mi-e de ajuns ca te invidiez pe mata :D, dar un strans de oase din toata imina iti doresc si fericire sufletzico!
Hai La multi ani! >:D<

andrei spunea...

marleeeeeene... vine mosuuuu... ascunde;te... hi hi hi hi... marlenne... da di ce se facu liniste aici? :(... dupa cum spusai si in ultimu meu post... iti urez multe zambete... de sarbatori... da? muuuuulteee :)... si sper ca ai fost cuminte... ca de nu... cica nu vine mosu' :PPPP >:D<

ogarafgan spunea...

undeeeeee, undeeee? io vreau moshu' meu :D
se facu liniste de hop - hip cu finalizare fericita :D, dar vom reveni, toate Marlenele din noi! sa-si traga o tzara sufletzelele
si din partea mea lu' moshu' Ardei toate alea, alea! :D
sigur n-am fost cuminte, asa ca nau cians :(
daaaaa' ce zici, vine moshu' Ardei la Bucuresci?
sa fii foarte fericit si foarte iubit in fiecare zi a fiecarui an, al fiecarei sute de ani, a fiecarui mileniu ..... si daca nu te plictisesti si-n fiecare secunda! :)
acu' ma duc sa iau o gura de aer

andrei spunea...

multumesc :) ...>:D<... hi hi hi... >:D<... sh;am fugit :)... >:D<

PS: moshu andrei nu prea vine prin bucuresti... pentru ca de fiecare data cand a fost acolo... a avut un scop trist...

Anonim spunea...

Cuana, la multi ani !!!!!! Sa traiesti cu sanatate si atata. Nu fac alte urari pentru ca sunt de rahat restul de chestii pe care le uraza lumea. Adica fericiri, bani, prostii.
Si fotografia e minunata !

Florin

ogarafgan spunea...

La multi ani tu iu tuu, mai Florine! si pe mine ma doare gura de vorbit papagaleasca in aste timpuri, asa ca sanatate :D si lu' matale, multa, enitaimuri ..... hihihii ce-mi place ienglezeasca ista romaneasca, ma prapadesc dupe dansa :D
Si multzamesc, din nou :)