Photobucket

marți, decembrie 02, 2008

Printre ei ratacind



Puritate in mijlocul mizeriei, mizerie gri de toate nuantzele, niciuna sarita, niciuna uitata.
Naivitate alba muta, o tacere nicidecum inteligenta ci nativa, o tacere domneasca binemeritata prin care numai natura in ironia ei, sau cine stie, D-zeu in marinimia lui a harazit-o lesheshtelor. Oare de ce lor? o ratza, doua ratze ...... hmmmmm, femininitate-n vanare de vant ......
O tacere intr-alta, inconjurata de garduri, cioturi de porumb si fashii multicolore dureroase ochiului si sufletului pustiu, un harjait stins iesit dintr-un piept mic dar vanjos, la fel de alb ca zapada din mijlocul codrului, ce aspira la inaltimi si libertatea vazduhului, ca o gura de aer cand simti ca te sufoci, cand iti vine sa-ti smulgi inima din piept si s-o dai la caini sa ti-o manance ..... cu pofta!
Dezolare si singuratate, din nou albe si la fel de mute, sau din belsug multicolore, atarnande-n zdrentze de ferestre, libere-n bataia vantului fara jelanie ratacit de la rascrucea celorlalte......
Si totusi, ceva spargea linistea mormantala lugubra ce se-ntindea ca o molima, ca o pesta ..... era susurul raushorului, clinchetele curgerii lui molcome, line ce alina auzul si vindeca toate ranile cu mangaierea lui rece dar ocrotitoare.
Toata lumea se reducea numai la acele sunete primordiale ale vietii.
Si intr-o clipita straina ratacinda pe-acele meleaguri, a fost sagetata de-un gand simplu si cald :
" Oare e cu putinta? Sa ma fi recunoscut? Oare ma saluta? E rece, e distant, nu e ruda de sange, dar totusi e ruda mea, ruda mea de molecula dintai " si nu s-a mai simtit singura si ratacita si uitata-ntr-un coltz de lume
" - Ma Ogarrirrirritzo, bine-ai revenit draga mea draga!
- Bine te-am regasit unduire, bucuroasa de revedere preamarite stramos din mosii mosilor "
Pacat ca in conditiile astea!


com.-122

Comanesti - Bacau - un rau printre oameni

4 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Mi se pare un blog de mare exceptie, vad imagini senzationale si ma mir foarte foarte mult ca nu faceti mai mult. Pacat.

ogarafgan spunea...

Domnu fotografu, cata bucurie mi-ati facut ca ati mai poposit pe aici, din suflet va spun :) , in primul rand .... in al doilea, multzumesc mult pentru aprecieri :)
De facut as face mai mult,dar ca de obicei nu stiu de unde sa incep, stiu ca nu va place ca nu-s mai bataioasa, pare rau.
Tare mi-ar placea sa pot face mai mult!
Inca o data multzumesc de trecere si apreciere domnu fotografu!

Mihai Cantea spunea...

Nu e prima data si nici primul loc unde citesc caldele aprecieri ale lui Dinu. Si... conu are mare dreptate. Si eu cred ca faci fotografii cum putini stiu sa faca, ai procesari exceptionale si... nu in utimul rind compozitii, paginari... Meriti un pupic mare mare pentru asa fotografii!

ogarafgan spunea...

Multzam Mihai! un pup si de la mine ..... si ovcorz la fel de bucuroasa de trecerea ta prin lumea mea!