Photobucket

marți, iulie 27, 2010

Madam



Avea 18 ani. Plecase la mare cu prietenul, de aceeași vârstă. Căruia-i rămăsese în București o madamă de 35 de ani cu care se încurcase de ceva timp. Se putea spune că căpătase skiluri pe segmentul de vârstă.
Așa că, pe plajă, Gicu, să-l numim pe preten, la vederea unei demoazele cam de aceeași vârstă cu cea lăsată de izbeliște în capitală, îi spuse printre dinți celuilalt „hai să-ți arăt cum se agață una de 35„
Cert e că pe seară amândoi rânjeau fasolea la pictoriță. Că da, trufandaua era pusă pe schițe și pe fițe. Că deși Gicu făcea ca titi rezu primprejur, frumoasa adormită și trezită ca după somn deh, un pic boțită, n-avea ochi decât pentru celălalt, să-i spunem Nicu.
Dar nevinovatul Nicușor, în neuroni ușor, era complet aerian. Nici nu visa ce-i răscolise, răvășise pictoriței sufletul. Sau io știu, că nu-mi mai aduc aminte bine, dacă se află între picioare!!! Sufletul domne, sufletul!
.....................................................................................................................................................................
Ajungând Nicușor în București, după o vreme primește un telefon:
„- Nu vrei să treci pe la mine? Sunt pictorița, am terminat portretele schițate la mare.„
Nik cel mic, scăpă receptorul din mână și falca pe jos, chinuindu-se disperat să le recupereze. Reuși totuși să-ngaime:
„ - Nu știu. Să văd dacă-mi dă voie mama! „
=)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
„ - Bine-atunci, du-te și întreab-o! „ îi zise femeia-n timp ce i se zgâlțâia telefonul în mână, nereușind să-și potolească hohotele -))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Și-uite-aș-am urcat pe-o șa și v-am spus poveste-așa :D

Epilog ------- În acea zi, l-a văzut măsa pe Nicușor pentru ultima dată, în trei luni de zile. Plecase în schimb de experiență.
Ea să-i dea și el să ia ...... și să ia ...... și să ia ...... pân-a-nvățat să(-i) dea ...... și el ..... cu mărinimie inima :)))))))))))

128

6 comentarii:

Monique spunea...

Misto poveste!

ogarafgan spunea...

Mulțumesc Monique!
Mă bucur că-ți place :) și lăsași două vorbe, că sunt îngrijorată tare, îmi decedară lăudătorii și sunt tristă :)

Unknown spunea...

Super povestea....
M-a bufnit rasu' si speriai cainele.... :))
Iar poza?! Ce sa mai zic...
De exceptie ca deobicei

ogarafgan spunea...

Iote că mai învie unul :D
Mulțam don Popa, sunteți un drăguț, ca întotdeauna :)

Mirela spunea...

Marlene, place mult la mine fota! Şi povestea! La ora la care scriu aici, îmi dă o stare de bine, deşi mă duce cu gândul la Star Wars, când zic ăia că sunt doar doi cavaleri de-alde Jedi: Maestrul şi Discipolul :)) Deci, experimentata şi învăţăcelul... în rest iubirea şi tinereţea sunt cam legate la ochi şi cam împiedicate.

ogarafgan spunea...

Mulțam Mireilleușa :)