Photobucket

miercuri, august 23, 2006

Barlogul

Este un program pe Discovery Travel&Living intitulat Great Designes. De fiecare data raman cu gura cascata timp de aproape o ora si nu ma intereseaza nimic altceva. Astazi a fost chiar cireasa de pe tort.
Despre ce-i vorba? despre perechi cu sau fara copii care-si vor construi o casa, intr-un anume termen, cu un anumit buget, casa pornita nu de la zero, ci de la ceva existent deja, dar vechi, ramas in paragina, chiar istoric eventual. Astazi a fost o mare hala industriala, altadata un grajd enorm sau un turn de apa.
Hala enorma de aproximativ 370 m patrati, extraordinar de solida, construita in 1893, toata numai pe ground level cu multe ferestre inalte, inguste, unele langa altele pe toti peretii.
La sfarsit a iesit aproape un teren de fotbal livingul, masiv, un pic pastrandu-si tenta de industrial, dar casnic, cald, primitor. In bai si bucatarie s-au rasfatat folosind instalatii ultramoderne si multe "jucarii" de lux. Totul i-a costat 150 000 lire sterline, casa fiind evaluata la 400 000. Au muncit aproape un an de zile, mai mult de jumatate din casa fiind facuta chiar cu mainile lor.
In jurul casei un mare parc plin de brazi inalti ce-o fereau de privirile curiosilor.
Mi-a ramas inimioara la ea, este exact ce mi-as dori material, cu adevarat, pe acest pamant. Sa joc fotbal pe podeaua casei mele.
Sa nu uit biroul muncii, facut dintr-un Mini retezat si reconditionat :D.
Jos palaria pentru ei, putini au fericirea sa-si construisca barlogul visurilor lor, rezultat din multe nopti nedormite, oboseala dar si pasiune pentru a obtine locul unde-si vor petrece urmatorii 50-60 de ani de viata.
Am uitat sa precizez ca totul se petrece in UK, tara mea de suflet.
Mor de ciuda!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

buna ideea, putin cam tari umbrele insa un barlog frumos.

Catalina Zaharescu spunea...

Io-te si casa lui Frodo...

:)