Photobucket

marți, august 22, 2006

Portretistica ORIGINAL made by Marlen ;;)

Idei originale in portret la ora actuala oare mai exista? ma refer la cel studiat.
Am aflat cu stupoare ca am plagiat, chiar ieftin, un portret al unui cunoscut mare fotograf printre cei mici. De fapt am plagiat ideea.
Chestia asta cu ideea de idee, de originalitate este intr-adevar inaltatoare, dar daca facem o socoteala cati fotografi exista, fiecare cu sute de mii de fotografii, chiar oare conteaza ideea sau punerea ei in scena?
N-am chef de filozofie pe tema asta acum, nu-mi doresc decat sa impartasesc din simtamintele mele celor care mai dau un ochi pe foto-bloaga mea.








8 comentarii:

bomath spunea...

That was me, într-o conversaţie privată. Ce facem? Simplu: compătimim ogarul ofensat, uite ce bine a înfierat măgarul ce şi-a permis să facă o observaţie! Păcat că în loc să iei aminte de o la sugestii, te-ai pornit cu un război. Oare din lipsă acută de... combatanţi?
http://nnovalee.blogspot.com/2006/08/sssssserpoaica.html
(poza 3)

http://www.paginiweb.com/blog/?p=72
(a doua fotografie)

E atât de clară asemănarea încât n-ar rămâne de stabilit care din participanţi s-a gândit la banda aia. Despre mine-măgarul, ăsta mi-a fost ultimul cuvinţel pe tema dată.

ogarafgan spunea...

Eu n-am dat nume, dar nicio problemm voi da replica pt ca merita si vad ca nici acum n-ai priceput ca n-am pornit niciun razboi si ca putin ma intereseaza ca si altul a folosit BANDA EOS
Repet ce am scris si la poza respectiva, ideea nu a fost a mea, altul a pus-o in practica, respectiv Filip "pretenul" Anei.
Ce este ciudat e ca ambele fete cred ca au chiloti pe ele si sunt si blonde, oare ce concluzie sa tragem din plagiaturile astea?
Si eu zic ca tre' sa termini cu intepaturile de genul "din lipsa de combatanti" efectiv nu-mi pasa.
Si iar repet, oricui ii place ce scriu si cum pozez este binevenit sa-mi cunoasca gandurile scrise ce-i drept in parte in acest jurnal intim al meu.
Stiu ca intim nu e tocmai folosit corect, in sfarsit.... ca intra unul, niciunul sau 10, nu-mi doresc decat sa le smulg un zambet, o incantare de oki sau poate o lacrima.... o maslina sigur nu :D

ogarafgan spunea...

Si am uitat un lucru, oricine poate sa-si spuna parerea.... decent ovcorz, asa ca nu stiu cine e ofensatul acilea...

Anonim spunea...

Prima mi se pare f interesanta. Pacat de vestimentatie ca nu se prea potriveste.

Stiam si pozele lui George dar a trecut atat amar de vreme de atunci aproape ca le-am uitat complet, doar acum ce le-am revazut mi s-au parut cunoscute. Pur si simplu eram langa o zona de tir si ogarita a zis sa-i punem ceva pe ochi, ea a sugerat un prosop. Io care aveam de ceva vreme ideea asta in cap am zis sa-i pun neck-strap-ul pe ochi, special cu partea scrisa. Vroiam sa sugerez orbirea anumitor oameni care vad numai un singur brand, fie ca e Nikon, Pentx, Canon sau altele.
Sunt sigur ca daca n-as fi vazut pozele lui george, sau mai mult, daca nici nu le-ar fi facut, mie mi-ar fi venit ideea asta.

Calin Andra spunea...

Chiar daca ma repet mie mi-a placut fotografia cu strap-ul EOS. Nu am vazut chiar toate fotografiile lui George, nu am vazut nimic asemanator dar asa cum ai spus si tu sunt prea multi fotografi!!!! si prea putine subiecte;)
Mie imi place toata seria, expresive tehnica OK. Felicitari.

Anonim spunea...

Singura mea sansa e sa fac multe poze inainte voastra...;).

Dan spunea...

Totul e sa nu se faca fotografia pornind de la ideea "sa fac si eu una ca a lu' ala" decat poate ca exercitiu, nu pentru a o arata ca originala. Dar intre intentie si coincidenta... exista un obicei prost de a considera din start atitudinea unui om ca fiind rau intentionata inainte de a privi partea buna a lucrurilor.
Pana una alta mi s-a facut dor de alb-negru... inainte de era digitala nu mi-a placut sa fac fotografii pe film color, mi se pareau sterse, am tras doar vreo 4-5 filme. Dupa ce le-am vazut si pe ale tale, parca mi se face dor de alb-negru

ogarafgan spunea...

multumesc, frumos spus dorul tau :)