Photobucket

miercuri, martie 03, 2010

Galaxii diferite pe același Pământ



Mă plimb printre blocurile gri cu un alt pitic. Mă plimb printre ele, dar merg pe șoselele gri. Șosele gri garnisite cu rahați. De la oameni până la ăi de câine. Plăcinte la discreție! Cu vacă, pui sau pește, la alegere! Și cu vitamine.
Am zis bine pe șosele, că pe trotuare nu mai e loc. Pe trotuar tronează mașinile. Așa e, e sărăcie lucie, e criză, românii sunt amărâți, dar ori faci slalom printre mașini, pe trotuarul pentru pietoni, ori pur și simplu nu-ți mai rămâne decât s-o iei pe stradă!
Până și scuarele din stațiile de autobuz sunt pline. Noroc cu pescărușii!!!!!!! Da, cu ei!
I-am auzit tânguindu-se, am dat capul pe spate și i-am zărit. Am rămas nemișcată în mijlocul drumului, al străzii de fapt și le-am urmărit cu privirea zborul pe deasupra blocurilor. Urechile-mi frământau pur și simplu încântate de cânturile lor, slobozite, aruncate, imprăștiate ca mărgelele unui colier de perle gri, pe atotcuprinzătorul gri de București împuțit. Am uitat până și de jegul rămas în urma zăpezii pe spațiul verde-gri, din ce în ce mai minuscul dintre blocuri: hârtii, mucuri de țigări, sticle de plastic, coji de semințe, cartofi stricați, etc.
M-am minunat întotdeauna cum de sunt unii oameni atât de indolenți, doar tot al lor e și spațiul din jurul blocului! Și cine vine în vizită, binențeles dacă e un om civilizat, nu poate decât să se oripileze, mai ales dacă e de prin vreun orășel mic și cochet. Sau cum de suportă chiar, de fapt cum suportăm să stăm în așa mizerie?!!!! Mă mir că nu ne năpădesc viermii!
În sfârșit, mi-e așa o silă de mi se apleacă, la propriu! Îmi vine să mă țin de nas și-am o grimasă permenentă, de fapt un rictus în colțul gurii.
Noroc cu pescărușii! Lumea lor, strămutată la oraș, îmblânzește lumea mea, de fapt o schimbă complet! O face albă și caldă! O face diferită, puțin, dar de ajuns să mai scap din greutatea ce-mi apasă pe piept.

Mi-e atât de urât de lumea în care trăiesc!

137

14 comentarii:

Sanda spunea...

avem si noi la Cluj asemenea locuri...mi-e scarba si mie si mi-e ciuda, si atunci, pun mana pe grebla, lopata, flori, iarba, fac curatenie luna in jurul blocului, aranjez si putzulesc totul si, ca prin minune, parca cineva a dat semnalul apar vecini la blocurile invecinate cu chef de munca patriotica:-)

Catalin spunea...

Aţi aruncat ceva la pescăruşi?
Data viitoare să vă plimbaţi cu maşina!:)

Anonim spunea...

Si mie.In fiecare dimineata numar, de la fereastra,sticlele de bere golite de nenorocit aseara.Sapte!Sunt verzi.Cand ai fereastra deschisa,auzi,la intervale scurte,masinile tipand.Pe a mea am invatat-o sa injure.

Anonim spunea...

Dacă reușești să te transpui chiar pentru o clipă lângă aripa unui pescăruș în zbor, ziua este salvată.
Multora le e frică chiar să și încerce...
Uitasem ce dor mi-era de Niel. Merci.

ogarafgan spunea...

Sanda, nah, dacă ești din Cluj! :)) Și faci singură în jurul unui bloc întreg? Ai energie, dar sunt sigură că merită! Dar măcar se menține?
Frumos că te văd vecinii de la blocurile alăturate și ies și ei la ale lor! :)
Să înțeleg că la al tău ești numai tu?
Mulțam de trecere!

Cătălin, din păcate nu, tot timpul uit să iau niște pâine cu mine. Să mă plimb cu mașina pe lac? :))

Angela, pe a ta fereastra sau mașina? :)
Păi deh, omul e conștiincios, să nu-l blamăm, plantează și el ceva verde, nu?
Mulțumesc de trecere! :)

Dane, da, așa e, ziua e salvată! Mie-mi rămâne întipărit toată ziua-n minte! E destul de ciudat să auzi pescărușii pe deasupra blocurilor, pentru că asocierea eu o fac cu marea, lacurile, libertatea, aerul, nisipul auriu și cald!
Mă bucur că-ți place melodia!

Unknown spunea...

Io zic ca tre sa te muti din cloaca bucuresteana.Face bine la fizic si mai ales la psihic.E testata treaba :)

ogarafgan spunea...

Știu George :), de mult vreau, chiar m-am mutat o dată, dar na, valurili, cețurili și crețurili vieții m-au răstignit la pământ de București!
Noroacele matali că puseși în practică!
Mulțam de trecere! :)

Anonim spunea...

Masina."Fereastra" a ragusit!

Anonim spunea...

Marilenoooo te simti bine unde esti. Daca nu te-ai simti bine....ai spune Adio in 3 secunde si ti-ai gasi alt loc. Restul cu ceata la mal si valurile sunt numai pretexte sau texte ....?!?!

ogarafgan spunea...

Angela :)

Daaaaaaaaaneeeeee, NU, nu mă simt bine, și aș pleca ieri oriunde mi-ar fi bine! Nu-s texte, e numai text! ;)

Anonim spunea...

Pai cine te opreste sa-ti faci valijoara ?!?! - si sa spui Its time to say goodbay....
Vecinii ? Nasu Pantelica ? Nasha Reta ? ......Tu te blochezi singura...nimeni altcineva. Ca altfel nu te-ai miorlai atit....Sau iti iti place sa te miorlai sa primesti vreo 10 kile de compasiune de la lume ?

ogarafgan spunea...

Domnul Dan, se vede că trăiți în altă lume :))
Iar cu compasiunea, ntz, ntz, și-atât. De fapt mai zic 2 cuvinte: că nu mă încălzește cu nimic, dar dacă omul se regăsește în cuvintele mele, sau simte nevoia să-mi lase o bătaie prietenească pe umăr, nu văd unde-i baiul!
Mulțumesc de trecere ..... și sfaturi! :)

Anonim spunea...

nu dau sfaturi- eram numai in trecere--

ogarafgan spunea...

Ei, atunci când mai aveți drum p-aci, vă aștept să mai treceți! :)