Photobucket

joi, ianuarie 24, 2008

Nod (in papura) de importanta deosebita!

Bucuresti - Sura Mare - imprejurimi, anno domini 2008
Zona foarte buna. Mall, inca o cladire de 11 etaje pentru parcare mall si c-o bila la parter, adec' magazinul Billa.
Nod de importanta deosebita, unind soselele Giurgiului, Oltenitei, Viilor si Serban Voda, colcaie de tramvaie ce-si au capatul acolo si autobuze care duc si aduc masele de proletari striviti in strofocarea lor inflacarata de a ajunge la munci, respectiv case.
Mai adaugam de garnitura, masinile super bengoase de flendurit mall-uri la orice ora, ce strajuiesc cu falnicie trotoarele in totalitate, inclusiv bordurile, astfel incat daca nu te-ai facut soim al patriei la momentul oportun, nu-ti mai ramane decat sa te tarai precum sobolanii prin noroiul de sub ele.
Si inca ceva, pe portiunile enorme cu noroi porcesc, se observa daca ai noroc sa gasesti un loc liber urme de tractor in camp, de unde am tras concluzia ca totusi uite domnule se munceste!
Gramezile de zapada decorate cu sticle de plastic si hartii, dovedesc ca oamenii de bine-au trecut pe-acolo, iar negrul noroios superb care troneaza nestingherit pe ele, tinde sa devina un fel de melasa inchisa la culoare in expansiune. Din loc in loc, zapada topita complet, a lasat musuroaie. Daca n-ai sti ca-s cacati de caini, cred ca de o tona, si diferite resturi, ca nu?! diversificarea-i sarea si piperul unei vieti tumultuoase, ai crede ca dup-o nunta ca-n povesti i-a apucat pe toti cufureala si pe gura si pe cur de la fo trichineloza proaspata chiar acolo.
Sa nu uitam de proletarii de pe jos, in goana lor nebuna neobservand ceva insignificant precum un pechinez microscopic, atat de microscopic incat este incalecat consecvent in incercarea lor disperata de a evita gropile lasate mostenire - si cine spunea ca n-avem nimic? - de megacompaniile-sarace de gaze, dovedind astfel cat de mult apreciaza si tin dansele la populatie, nu cumva sa se stranga sub pamant sa provoace doamne fereste vreo explozie! .... cu matzele aferente, aka cabluri, tot la vedere, evidamon'.
Este, in concluzie, o feerie, o oaza de liniste, pace sufleteasca si curatenie aceasta zona superba, pe care-o puteti gasi, cred ca si dupa miros, binenteles ca de levantica, in anul 2008, in capitala unei tari civilizate, dintr-un continent civilizat, de pe un Pamant pierdut .... in spatiu.

Nici nu exista comparatie, de exemplu, cu un mic orasel din UK, unde pana si la gunoaiele din spatele cladirlor - atentie! in tomberoane - gasiti flori ... de o frumusete deosebita.
Sa tot traiesti in Romania, cu populeishanul si guvernantii iei cu tat!!!!!!!!!!!!!!


UK-1-573

"V-am salutat o dată sfera
Acum vreo zece mii de ani
Cînd astronomii de pe Terra
Erau de-abia orangutani.
(Flammarion era gorilă
Si bietul Newton diplodoc.
Camil era de-abia Cămilă
Iar Duică... nu era de loc !
El de-abia azi cînd scrie proză
Se află în metamorfoză
Si se transformă tare greu:
Aspiră-acum la cimpanzeu.)
.......................................................
De-atunci, iubitul meu, îmi vine
De supărare si rusine
Să fug... cu coada-ntre picioare
Prin spatii interplanetare
Si să mă mistui în neant.
Mă duc... Adio ! Salutare !
Să-mi scrii: Uranus, post restant"

raspunsul cometei - Toparceanu

Niciun comentariu: