Photobucket

sâmbătă, ianuarie 05, 2008

Dumbrava minunata

De doua zile-n Bucuresti e ca la munte. Mi-a adus aminte de-o foarte, foarte scurta perioada, de-acu fo doi ani, cand am fost in aceeasi situatie, de a inota in zapada pan' la buci - vai ce urat io vorbeste - dar in acelasi timp sa fiu si complet satifacuta :D . Am dat un intreg ocol Tineretului prin zapada virgina :D, neintinata inca pe la 10 dimineata de picior de om.
Eram complet singura insotita doar de copaci, de fulgii mari de nea viscoliti din timp in timp si pescarusii ce-si tanguiau zborul catre mine, cautand parca ocrotire, mancare sau caldura catre aratarea nebuna ce se itzea din marea alba, care n-avea ce cauta acolo, atunci. Strica decorul de viata salbatica pura, de inceputuri de demult, din alte vremuri uitate. Decor acompaniat de carduri intregi de lishitze, pasari mici si negre cu picioruse subtiri ce le sustineau greutatea pe zapada groasa depusa pe oglinda lacului.
Parca ma aflam in mijlocul la nicaieri, in pustiul lui niciunde, lopatand de zor, nesperand s-ajung vreodat' la mal de omenire dementa, lasata intr-un coltisor de minte, uitata.
Pe langa maluri, un pic la adapost, ratzoi cu gaturi verzi lucioase si mustati sic intoarse-n varf de coada, isi macaneau dragutele, soptindu-le usor la ureche " ti-am adus un feste! tu ce-mi dai? ;) "
La un moment dat se zari ceva ce parea a se zbate-n lacul devenit un fel de namol molatec, greu si alb. Era o lebada, una singura, ratacita-n viscol, impingand cu greu cu ambele picioare in apa mocirloasa a lacului.
Am urmarit-o pret de vreo 10 minute, intrebandu-ma daca as suna la pompieri, oare ar veni cineva? oare chiar era nevoie? dar mi-am adus aminte c-am fost atat de incantata de ce-am vazut pe geam, ca numai la mobile nu mai m-am gandit.
Si-am plecat. Atunci am auzit un plescait repetat, puternic pe apa si lebada si-a luat zborul. Am rasuflat usurata, totusi intrebandu-ma unde-i era perechea!


nins-second-part-288

10 comentarii:

Anonim spunea...

perechea e plecată în țările calde

apus spunea...

varianta scurta: nice
varianta lunga: very nice
pese:
iar perechea era-n delta si sunt sigura ca la cantecul lebedei ar fi venit, dar n-a fost sa fie...
si lebada a scapat...

ogarafgan spunea...

Sorina ;)
Nea Cineva, e prea cald in tarile calde si se strica acolo dajaba. Sa vina ici. Iegzista totusi un problem destul de important - nush daca era femela sau mascul! ... ca sa stie io ce pozitie sa adopt :D

Anonim spunea...

Sper sa le mai hraneasca cineva si pe vremea asta, pesti nu cred ca sunt in lacul ala...Imi place mult fotografia.

ogarafgan spunea...

nu stii cum se spune "are balta peste" !
fii sigur ca are si asta ;)

apus spunea...

ie grele problemele astea cu multe necunoscute/necunoscuti...pentru neuronul meu cel relaxat acu' dupa vacanta...
dar, hai sa mai incerc o data...deci... cum era povestea ???
:DD

apus spunea...

pese bis
io despre fotografie nu vorbesc, pen'ca atat mi s-a bagat la cap ca nu ma pricep la poze si pozare c-am inteles intr-un final ca nu-i treaba mea...eu am hotar de jur-imprejurul bucatariei, si stau cuminte mirosind a ceapa...
azi, pupa cu damf de usturoi...

Anonim spunea...

Sorina, tu chiar crezi ca cei care ti-au "bagat la cap" sunt experti la "poze si pozare"? Eu cred ca cei care se pricep cu adevarat nu isi dau cu presupusul despre parerile (sincere ale) altora.

ogarafgan spunea...

depinde! care din ele? ;) pe unele le stiu din auzite ;)
pozele? am vazut cateva care mi-au placut tare pe blogul nou-vechi!
iar limita la bucatarie, hi, hi, hi, again old new news ... de data asta ma abtin, c-am primit prea multe reclamatii :D

Anonim spunea...

frumoasa imagine!